Zapri
Iskanje

Na Kureščku začeli Mesec ZA življenje

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 04. 09. 2021 / 14:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2021 / 15:03
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Na Kureščku začeli Mesec ZA življenje

Na Kureščku začeli Mesec ZA življenje
V objem Marije so Za življenje prihitele tudi številne mlade družine. FOTO: Polona Naglič
Danes zjutraj so pri Mariji na Kureščku začeli z duhovno pripravo Pohoda za življenje. Ta tudi sovpada s prvo soboto v mesecu, ko se pri Mariji zbere veliko ljudi iz vse Slovenije, da se v k Mariji in se izročijo njenemu Brezmadežnemu srcu.

Ob 9.00 uri pri križu ob vznožju hriba so se ostalim molilcem pridružili tudi člani Koordinacije Pohoda za življenje, je povedala namestnica vodje Koordinacije Pohoda za življenje  Polona Naglič. Dan se je začel z molitvijo rožnega venca in Križevega pota nerojenih otrok, ter nadaljeval s sveto mašo ob desetih. Somaševanje štirih duhovnikov je vodil župnik z Iga, g. Janez Avsenik.

Takole so na pohodu goreče molile tudi mlade duše. FOTO: Polona Naglič

Začenjamo »Mesec ZA življenje, in z njim mesec duhovne priprave na Pohod za življenje. In ne bi ga mogli začeti na primernejšem kraju kot pri Mariji - materi, priprošnjici, zaščitnici življenja. (Polona Naglič)

Na koncu maše so se vsi zbrani združili v Molitvi za nerojene otroke, člani Koordinacije pa so povabili vse udeležence k podpori in prizadevanju ZA življenje ter k udeležbi na Pohodu za življenje 2021, ki bo 2.oktobra 2021 ob 10.00 v Ljubljani.

Sobotno dopoldne pri Mariji se je zaključilo s petimi litanijami Matere Božje ter češčenjem Najsvetejšega.


Nalaganje
Nazaj na vrh