Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prijatelji Pohoda za življenje na Kureščku

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 09. 2021 / 14:15
Oznake: Dogodek, Molitev
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2021 / 07:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prijatelji Pohoda za življenje na Kureščku
Pohod za življenje 2021 bo čez natanko mesec dni, v soboto, 2. oktobra. FOTO: Tatjana Splichal

Prijatelji Pohoda za življenje na Kureščku

Čez natanko mesec dni, v soboto, 2. oktobra 2021, bodo – če bodo le razmere to dopuščale – v Ljubljani ponovno izpeljali Pohod za življenje.

Kot v imenu koordinacije dogodka poudarja Urša Cankar Soares, ga bodo izvedli skladno z vladnimi odloki ter navodili in priporočili NIJZ za čas epidemije.

Življenje nam je vsem dano kot Božji dar. Dobili smo ga zastonj, brez lastnega truda. Koliko lepega lahko naredimo drug za drugega, ker imamo življenje in ga imamo radi. (Urša Cankar Soares)

Od cerkve sv. Jakoba do Prešernovega trga

Udeleženci se bodo zbrali ob 9.30 pred cerkvijo sv. Jakoba in se nato sprehodili do Prešernovega trga, kjer bo osrednji program, opoldne pa zaključke pohoda.

»Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke,« v imenu prirediteljev sporoča Urša Cankar Soares. FOTO: Tatjana Splichal

Začetek duhovne priprave v soboto na Kureščku

Duhovno pripravo na Pohod za življenje 2021 bodo začeli že v soboto, 4. septembra 2021, pri Kraljici miru na Kureščku. Zbrali se bodo ob 9. uri pri križu pod vznožjem hriba in najprej molili križev pot, v katerem se bodo ob Kristusovem trpljenju spominjali tudi nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov, ob 10. uri pa bo sveta maša.

Od 1. septembra do 2. oktobra 2021 – mesec Pohoda za življenje.

4. september 2021 – začetek duhovne priprave na Pohod za življenje 2021 na Kureščku.

Od 23. septembra do 1. oktobra 2021 – devetdnevnica pred Pohodom za življenje 2021.

2. oktober 2021 – Pohod za življenje 2021 v Ljubljani.

»Boj za dobro je duhovni boj«

»Boj za dobro je duhovni boj, v katerem sta molitev in duhovna priprava ključni, zato vse podpornike Pohoda za življenje vabimo, da se nam v soboto pridružite pri Kraljici miru na Kureščku,« vabi voditeljica Pohoda.

Voditeljica tudi letošnjega Pohoda za življenje je Urša Cankar Soares. FOTO: Tatjana Splichal

Milijon zdravih Marij za milijon umrlih nerojenih otrok

V pripravi na Pohod za življenje 2021 se bo Slovenija ponovno povezala v enomesečni molitvi za nerojene otroke z akcijo »1.000.000 zdravih Marij za 1.000.000 umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih«.

Boj za dobro je duhovni boj, v katerem sta molitev in duhovna priprava ključni, zato vse podpornike Pohoda za življenje vabimo, da se nam v soboto pridružite pri Kraljici miru na Kureščku. (Urša Cankar Soares)

Devetdnevnica pred Pohodom

»Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke,« v imenu prirediteljev sporoča Urša Cankar Soares, ki napoveduje tudi devetdnevnico pred Pohodom za življenje od 23. septembra do 1. oktobra 2021.

Glede na številne aktivnosti v času do letošnjega Pohoda so razglasili mesec od 1. septembra do 2. oktobra 2021 za mesec Pohoda za življenje. FOTO: Tatjana Splichal

Mesec Pohoda za življenje

Glede na številne aktivnosti v času do letošnjega Pohoda so razglasili mesec od 1. septembra do 2. oktobra 2021 za mesec Pohoda za življenje, v katerem si bodo še posebej prizadevali na razne načine pomagati nerojenim otrokom ter njihovim mamam in očetom v stiskah.

Hvala vam, ker sodelujete pri reševanju človeških življenj – pri reševanju najšibkejših, nedolžnih in najmlajših članov naše družbe. (Urša Cankar Soares)

»Življenje nam je vsem dano kot Božji dar«

»Življenje nam je vsem dano kot Božji dar. Dobili smo ga zastonj, brez lastnega truda. Koliko lepega lahko naredimo drug za drugega, ker imamo življenje in ga imamo radi,« poudarja Urša Cankar Soares.

Kdo je voditeljica Pohoda za življenje Urša Cankar Soares? Preberite TUKAJ.

Reševanje najšibkejših, nedolžnih in najmlajših

In hvaležno dodaja: »Hvala vam, ker sodelujete pri reševanju človeških življenj – pri reševanju najšibkejših, nedolžnih in najmlajših članov naše družbe.«

Kupi v trgovini

Razprodano
Novo upanje po splavu
Drugi priročniki
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh