Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Lampeduso letos prispelo rekordnih 35.000 migrantov

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 28. 12. 2021 / 09:05
Oznake: Družba, Odnosi, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2021 / 09:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Lampeduso letos prispelo rekordnih 35.000 migrantov
Papež Frančišek je begunski otok Lampeduso obiskal leta 2013, kmalu po imenovanju na položaj Petrovega naslednika. FOTO: Vatican Media

Na Lampeduso letos prispelo rekordnih 35.000 migrantov

Na italijanski otok Lampedusa je v letošnjem letu prispelo rekordnih 35.000 migrantov, je včeraj sporočila prefektinja mesta Agrigento na Siciliji Maria Rita Cocciufa.

Cocciufova je ob tem posvarila, da je Lampedusa trenutno na robu svojih zmogljivosti, poroča STA. V letu 2020 je tja prispelo občutno manj migrantov, okoli 20.000. Prefektinja je še pojasnila, da je število prišlekov, ki so pozitivni na testiranju za novi koronavirus, zaenkrat razmeroma nizko in obvladljivo, toda val migrantov po njenih besedah kljub hladnejšemu vremenu ne pojenja in se nadaljuje tudi na drugih območjih, kot sta jug Sardinije in Španija.

Število prišlekov, ki so pozitivni na testiranju za novi koronavirus, je zaenkrat razmeroma nizko in obvladljivo.

Tragedija številnih, ki bežijo pred vojnami in lakoto, v zadnjem času pa tudi pred epidemijo koronavirusne bolezni, proti kateri se v mnogih revnih državah še vedno ne morejo boriti z množičnim cepljenjem prebivalstva, je v času božično-novoletnih praznikov znova prišla v ospredje pozornosti italijanske javnosti. Razlog za to je veliko število migrantov, ki se kljub zimi odpravljajo na nevarno pot z obale Afrike proti Evropi in jih nato na morju rešujejo reševalne ladje.

Begunski otok Lampedusa je bil prvi cilj potovanja papeža Frančiška zunaj Vatikana.

Kupi v trgovini

Še vedno se ljubiva
Medosebni odnosi
24,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh