Zapri
Iskanje

Na letošnji konferenci v ospredju etični izzivi digitalne preobrazbe

Za vas piše:
M. M.
Objava: 11. 03. 2022 / 04:30
Oznake: Dogodek, Tehnologija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2022 / 07:18
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Na letošnji konferenci v ospredju etični izzivi digitalne preobrazbe

Na letošnji konferenci v ospredju etični izzivi digitalne preobrazbe
Utrinek z lanske konference. FOTO: Spletna stran Alma Mater Europaea ECM
Od danes do naslednjega petka, 18. marca, v organizaciji Alme Mater Europaea in Evropske akademije znanosti in umetnosti poteka vsakoletna največja mednarodna znanstvena konferenca v Sloveniji »Za človeka gre«.

Letošnja znanstvena konferenca bo deseta po vrsti. Posvečena bo etičnim izzivom digitalne preobrazbe. Potekala bo v studiih in virtualno. Pripravljajo 60 panelov in okroglih miz, na katerih bo nastopilo več kot 250 nastopajočih.

V iskanju rešitev trajnostne in etične prihodnosti

Digitalna preobrazba predstavlja vključitev digitalne tehnologije na vsa področja, ki bistveno spreminja življenje človeka in delovanje družbe. Znanstveniki z različnih akademskih področij bodo iskali rešitve trajnostne in etične prihodnosti v okvirih izzivov digitalne preobrazbe.

Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea ECM. FOTO: Spletna stran Alma Mater Europaea ECM

Razvojni izziv na vseh področjih

Kot pravi predsednik Alma Mater Europaea ECM dr. Ludvik Toplak, digitalna preobrazba zahteva družbeno in humanistično spoznanje za vzpostavitev ravnotežja med hitrim tehnološkim in družbenim razvojem ter solidarno pravičnostjo. »V času koronavirusne bolezni se je potreba po digitalni tranformaciji zelo povečala. Predstavlja nov razvojni izziv na vseh področjih. Na Alma Mater Europaea si prizadevamo za preučevanje v smeri zelene digitalne preobrazbe, kjer je ob znanstvenih in tehnoloških pogledih potrebno osvetliti družbene in humanistične vidike ter iskati ravnotežje med hitrim tehnološkim in družbenim razvojem ter socialno pravičnostjo,« pojasnjuje Toplak.

Visoki gosti prvi dan konference

Prvi dan konference bodo med drugim nastopili predsednik države Borut Pahor, podpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčovič, podpredsednica Evropske komisije in komisarka za demokracijo in demografijo Dubrovka Šuica, minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, minister za delo družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj, predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti dr. Klaus Mainzer, osrednje predavanje na temo rasizma pa bo imela dekanja Pravne fakultete Oxford Mindy Chen-Wishart. 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh