Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Marijin praznik na Brezjah tudi Modrijani in Nina Pušlar

Za vas piše:
M. M.
Objava: 22. 05. 2023 / 13:41
Oznake: Duhovnost, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2023 / 13:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Marijin praznik na Brezjah tudi Modrijani in Nina Pušlar
Tudi letos na Brezjah Modrijani. FOTO: Spletna stran marija.si

Na Marijin praznik na Brezjah tudi Modrijani in Nina Pušlar

Na predvečer, 23. maja, in sam dan praznika Marije Pomagaj, ki bo v sredo, 24. maja, bo na Brezjah posebej slovesno.

V torek, 23. maja, bo Večer slovenskih narodnih izročil z molitvijo rožnega venca, mašo, celonočnim bedenjem, na praznično sredo, 24. maja, bodo maše po prazničnem urniku. Po večerni maši, ki bo ob 19. uri, pa bodo praznovanje zaključili s tradicionalno prireditvijo 'Marija prečista, vseh milosti vir' pred baziliko, na kateri bodo med drugim nastopili Modrijani in Nina Pušlar.

Marija Pomagaj povezuje Slovence po vsem svetu

Na predvečer praznika Marije Pomagaj se že 47 let Slovenci doma in po svetu povežemo v molitvi in sveti maši, v zahvalo in priprošnjo, spominjajo na Brezjah. »23. maja 1977 so naši rojaki v ZDA prvič obhajali večer krščanskih izročil. Za to se je odločila slovenska narodna skupina, ki se je avgusta 1976 zbrala na evharističnem kongresu v Filadelfiji. Tam so sklenili, da bodo vsako leto 23. maja, na predvečer praznika Marije Pomagaj, ki varuje slovenski narod in slovenska izročila v svetu, v svojih domovih prižgali sveče.«

Molitev rožnega venca in maša

Letošnja slovesnost se začenja ob 19.30, vodil pa jo bo ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Najprej je na sporedu molitev rožnega venca, nato sveta maša, ki ji bo sledila procesija s podobo Marije Pomagaj po vasi. Po procesiji bo celonočno bedenje pred milostno podobo Marije Pomagaj.

Vrhunec praznovanja v sredo zvečer

Na praznik Marije Pomagaj bodo maše v slovenskem narodnem svetišču po prazničnem urniku (ob 7. uri, 8.30, 10. uri, 11.30 ter 16. in 18. uri). Vrhunec celodnevnega praznovanja bo tradicionalna prireditev 'Marija prečista, vseh milosti vir', ob 19. uri, na trgu pred baziliko Marije Pomagaj. Na koncertu bodo nastopili Modrijani, Nina Pušlar, Ana Dežman, Marko Vozelj, Veseli Begunjčani, Gorenjski oktet, Otroško-mladinski pevski zbor Spominčice Brezje in Lovski rogisti Bohinj.

Kupi v trgovini

Marija Pomagaj - slika z molitvijo
S podobo Marije
4,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh