Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na papeževem božičnem programu taizéjska molitev v Petrovi baziliki

Objava: 12. 11. 2012 / 09:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na papeževem božičnem programu taizéjska molitev v Petrovi baziliki

V Vatikanu so objavili koledar papeževih obveznosti za prihodnja dva meseca.

Papež Benedikt XVI. bo 29. decembra z udeleženci evropskega taizejskega srečanja mladih v baziliki sv. Petra v Vatikanu obhajal molitveno bogoslužje. Pred tem bo v soboto, 1. decembra, na vigilijo 1. adventne nedelje, v Petrovi baziliki skupaj z rimskimi študenti obhajal slovesne večernice. 8. decembra, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, se bo kot vsako leto odpravil na Španski trg, kjer se bo poklonil pred kipom Brezmadežne. Še preden se bo pričelo pravo božično vzdušje, se bo sveti oče srečal z verniki rimske župnije sv. Patricija na Prenestinu, kjer bo v tamkajšnji župnijski cerkvi daroval sveto mašo.

Vse to lahko razberemo iz programa obveznosti svetega očeta v prihodnjih dveh mesecih, ki so ga minuli petek objavili v Vatikanu. V času božičnih in novoletnih praznikov Benedikta XVI. čakajo podobna bogoslužna slavja kot v preteklem letu.

Vrhunec božičnih praznikov bo slovesna polnočnica v baziliki sv. Petra 24. decembra ob 22. uri in zatem blagoslov mestu in svetu, ki ga bo sveti oče podelil opoldne na božični dan. Na silvestrovo bo papež ob 17. uri v baziliki sv. Petra vodil tradicionalno slovesnost Te Deum, s sveto mašo na novega leta dan ob 9.30 pa bo obenem obeležil svetovni dan miru, ki ga ta dan obhajamo v katoliški Cerkvi.

V soboto, 6. januarja, ko Cerkev obhaja praznik Gospodovega razglašenja, bo papež ob 9.30 ponovno vodil slovesno evharistično bogoslužje v vatikanski baziliki. 13. januarja bo v Sikstinski kapeli podelil zakrament svetega krsta nekaterim otrokom, 25. januarja pa so v rimski baziliki sv. Pavla izven obzidja predvidene slovesne večernice ob zaključku ekumenskega svetovnega tedna molitve za edinost med kristjani.

Po navedbah Radia Vatikan bo prvi naslednji večji dogodek na papeškem koledarju konzistorij, predviden v soboto, 24. novembra, naslednji dan, 25. novembra, pa bo papež skupaj s šestimi novimi kardinali dopoldne maševal v baziliki sv. Petra.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh