Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Petrovem trgu letos jaslice z operno kuliso

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 11. 2014 / 10:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Petrovem trgu letos jaslice z operno kuliso

Na Petrovem trgu letos jaslice z operno kuliso

Jaslice so dar veronske ustanove, ki spodbuja uprizarjanje opernih predstav v tamkajšnji areni.

Letošnje jaslice na Trgu sv. Petra v Vatikanu bodo obiskovalce popeljale v svet italijanske opere. Kulisa za uprizoritev Jezusovega rojstva bo namreč scenska podoba opere »L'elisir d'amore« (Ljubezenski napoj) Gaetana Donizettija (1797-1848), so v teh dneh sporočili iz Vatikana. Ob tem bodo ustvarjalci prav posebej pozorni na italijansko izročilo postavljanja jaslic.



Vatikanske jaslice so dar zasebne ustanove iz Verone, ki spodbuja uprizarjanje opernih predstav in koncertov v tamkajšnji areni, imenujejo pa se »Jaslice v operi«. Postavitev sestavlja 20 do 25 figur iz rdeče gline (terakote) v naravni velikosti. Uradna predaja daru Vatikanu je predvidena 19. decembra, ko bodo tudi slovesno prižgali lučke na letošnjem božičnem drevesu.

Božično drevo letos v Vatikan prihaja iz italijanske pokrajine Kalabrije. Po vatikanskih navedbah gre za 25 metrov visoko hojo, ki so jo posekali v kraju Passo dell'Abate v občini Fabrizia. Tudi ta bo tokrat nekaj posebnega: prvič bo na Petrovem trgu stalo drevo z dvema skupaj zraščenima debloma. Kot so še sporočili iz Vatikana, je hoja dar pokrajine Kalabrije, v Rim pa naj bi jo pripeljali v noči na 4. december.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh