Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Portugalskem želijo legalizirati homoseksualno zakonsko zvezo

Objava: 08. 01. 2010 / 09:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Portugalskem želijo legalizirati homoseksualno zakonsko zvezo

Zakon ne omogoča posvojitve otroka za homoseksualni par

V portugalskem parlamentu bodo danes glasovali o sprejetju t.i. ‘homoseksualnega zakona’. Precej verjetnosti obstaja, da bo zakon izglasovan, saj ima vladajoča socialistična stranka skupaj z levo usmerjenimi strankami večino v parlamentu. Proti sprejetju zakona pa bodo najverjetneje glasovali predstavniki konzervativne opozicije.

Tudi po novem zakonu pa homoseksualni par na Portugalskem ne bo smel posvojiti otroka. Zakon in posvojitev sta dve popolnoma ločeni ureditvi, je povedal tiskovni predstavnik ministrskega sveta. Homoseksualna združenja pa sprejetje tega zakona zavračajo, saj po njihovem mnenju ni dovolj obsežen.

Nasploh je v tradicionalno katoliški Portugalski predlog novega zakona dvignil bolj malo prahu. V sosednji Španiji je sprejetje podobnega zakona leta 2005 poskrbelo za množične proteste prebivalcev in Cerkve.

Po najnovejši raziskavi inštituta ‘Eurosondagem’ se je 49,5 odstotkov Portugalcev izreklo proti ‘homoseksualnemu zakonu’. Pravici do posvojitve za homoseksualne pare pa nasprotuje 68,4 odstotkov izprašanih.

Neka civilna pobuda je vendarle zbrala 90.000 podpisov za razpis referenduma, vendar opazovalci menijo, da bo levo usmerjena parlamentarna večina danes ta predlog zavrnila in da bo novi ‘homoseksualni zakon’ sprejet.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh