Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Prespanskem forumu tudi nadškof Gallagher

Za vas piše:
T. M.
Objava: 16. 06. 2022 / 13:10
Oznake: Cerkev, Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 13:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Prespanskem forumu tudi nadškof Gallagher
Nadškof Paul Richard Gallagher. FOTO: Vatican Media

Na Prespanskem forumu tudi nadškof Gallagher

V ospredju pogovorov bo dogajanje v Ukrajini.

»Vatikanski sekretar za odnose med državami, nadškof Paul Richard Gallagher, bo od 16. do 19. junija obiskal Severno Makedonijo, kjer bodo udeleženci foruma med drugim razpravljali o prihodnosti Zahodnega Balkana,« poroča Vatican News.

V Angliji rojeni nadškof bo sveto mašo obhajal v stolnici v Skopju, ki jo je maja 2019 obiskal tudi papež Frančišek.

Nadškof Gallagher se bo srečal s predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, zunanjim ministrom Bujarjem Osmanijem in premierjem Dimitarjem Kovačevskim. Slednji je pred kratkim, 25. maja, obiskal Vatikan in bil na avdienci pri papežu Frančišku.

Na srečanju tudi predsednik Pahor

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo nastopil na osrednji razpravi na visoki ravni z naslovom »Kaj sledi vojni v Ukrajini?« Predsednik bo z nekaterimi voditelji držav iz regije in Evropske unije razpravljal o evropski in regionalni varnosti v trenutnih geopolitičnih okoliščinah, ki jih zaznamujejo vojna v Ukrajini in naraščanje napetosti v regiji.

Na dogodku bodo politični voditelji razpravljali o prihodnosti Zahodnega Balkana pred srečanjem EU na visoki ravni v Bruslju 23. junija na isto temo. Voditelji bodo razmišljali o prihodnosti regije glede na trenutne evropske varnostne razmere.

Nalaganje
Nazaj na vrh