Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na razpis za direktorja TVS prispeli dve prijavi, stavka napovedana za 23. maj

Za vas piše:
M. M.
Objava: 13. 05. 2022 / 19:25
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2022 / 19:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na razpis za direktorja TVS prispeli dve prijavi, stavka napovedana za 23. maj
FOTO: RTV

Na razpis za direktorja TVS prispeli dve prijavi, stavka napovedana za 23. maj

Na ponovljeni razpis za direktorja Televizije Slovenija, ki se je iztekel danes ob 12. uri, sta prispeli dve prijavi. Eno je po navedbah STA oddala nekdanja Natalija Gorščak. Člani Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija pa so medtem za 23. maj napovedali enodnevno stavko.

Za zdaj ni znano, kdo je drugi kandidat. Po napovedih nekaterih medijev naj bi se na to mesto verjetno prijavil tudi direktor urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija, ki pa je na vprašanje STA odgovoril, da tega ne komentira.

Prejšnja vloga nepopolna

Natalija Gorščak je funkcijo direktorice TVS opravljala do 20. avgusta lani, ko je bila razrešena, a to izpodbija na sodišču. Gorščakova se je kot edina prijavila že na prejšnji razpis, a njena vloga ni bila popolna.

Na zavodu bodo obe vlogi proučili in preverili, ali vlagatelja izpolnjujeta vse pogoje. Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough bo nato odločil, ali bo zaprosil programski svet za predhodno soglasje k imenovanju direktorja nacionalne televizije, so zapisali na zavodu.

Stavka 23. maja

Vodstvo RTV Slovenija je sporočilo, da so bili iz medijev seznanjeni z napovedano enodnevno stavko članov Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija, ki naj bi potekala 23. maja, in zahtevami stavkajočih. »V vodstvu RTV Slovenija bomo zahtevane spremembe proučili, še posebej zahtevo po dvigu plač novinarjev. Zavedamo se, da je pravica do stavke ustavna pravica, ki jo v vodstvu spoštujemo, vendar mora biti izvedena v skladu z zakonodajo. V vodstvu RTV Slovenija bomo pogoje in zakonitost napovedane stavke novinarskega sindikata pravno preučili in ob morebitnih odstopanjih ukrepali v skladu z zakonodajo.«



Kupi v trgovini

Epidemija novih medijev
Družbena vprašanja
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh