Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na sedežu UNESCO-a razstava o Svetem pismu, dediščini človeštva

Objava: 09. 02. 2010 / 17:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na sedežu UNESCO-a razstava o Svetem pismu, dediščini človeštva

Namen pobude, ki jo je organizirala Francoska svetopisemska zveza, je Sveto pismo predstaviti širši javnosti, ne le vernikom in kristjanom

Sveto pismo je dediščina človeštva. Na to želi spomniti tudi potujoča razstava, ki je ta teden, od 8. do 12. februarja, na ogled na sedežu UNESCO-a v Parizu. Namen pobude, ki jo je organizirala Francoska svetopisemska zveza, je Sveto pismo predstaviti širši javnosti, ne le vernikom in kristjanom.

Dejstvo je namreč, da ima Sveto pismo pomemben vpliv na človeško kulturo in civilizacijo, z njo je prepletena zgodovina literature, filozofije in umetnosti. Vendar pa imajo Francozi do Svetega pisma ravnodušen odnos, so zatrdili pri Francoski svetopisemski zvezi. Na mnogih domovih Sveto pismo sicer imajo, vendar le to ostaja zaprto. V raziskavi iz leta 2001 je kar dvainsedemdeset odstotkov vprašanih Francozov izjavilo, da Svetega pisma niso nikoli brali, vendar pa kljub temu ta knjiga še naprej ohranja svoj čar in privlačnost onkraj verske sfere.

Razstava je razdeljena na šest tematskih sklopov, ki obravnavajo Sveto pismo od njegovega nastanka, do prenašanja in širjenja besedil, ter do prevajanja v različne jezike. Sveto pismo je trenutno prevedeno v več kot 2500 svetovnih jezikov.

Poročilo smo povzeli po vatikanskem radiu.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh