Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na sedežu ZN v New Yorku razstava o Frančišku Asiškem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 11. 2014 / 09:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na sedežu ZN v New Yorku razstava o Frančišku Asiškem

Prva tovrstna razstava tudi s sodelovanjem Vatikana.

Na sedežu Organizacije Združenih narodov v New Yorku bodo v teh dneh odprli razstavo o svetem Frančišku Asiškem (1182-1226) z naslovom »Frančišek – ikone, besede, podobe«. Na razstavi bodo na ogled dragoceni srednjeveški rokopisi iz Frančiškovega samostana v Assisiju, med najznamenitejše razstavne eksponate pa sodi Kodeks 338 iz 13. stoletja s Sončno pesmijo svetega Frančiška. Do razstave na sedežu mednarodne organizacije, doslej prve te vrste, prihaja tudi s sodelovanjem Vatikana.



Ameriški veleposlanik pri Svetem sedežu, Kenneth Hackett, je v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da bi lahko omenjena razstava duhovnost in dediščino svetega Frančiška Asiškega približala širši javnosti. Ameriški državljani italijanskega svetnika cenijo kot simbolno figuro za mir, ekologijo, preprostost in ponižnost, torej odlike, ki jih pripisujejo tudi trenutnemu papežu Frančišku.

Razstava bo na ogled od 17. do 28. novembra, nato pa se bo do 14. januarja prihodnje leto preselila v mestno hišo v newyorškem Brooklynu.

Papež Frančišek bo morda Združene narode v New Yorku nagovoril septembra prihodnje leto, vendar njegovega obiska na sedežu mednarodne organizacije zaenkrat še niso potrdili.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh