Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Škotskem spor glede katoliškega posredovanja pri posvojitvah

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 01. 2013 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Škotskem spor glede katoliškega posredovanja pri posvojitvah

Oblasti agenciji 'St. Margaret's Adoption and Family Care Society' očitajo diskriminacijo, ker ne želi posredovati otrok istospolno usmerjenim parom.

Eni izmed dveh katoliških agencij za posredovanje otrok v rejo in posvojitev na Škotskem grozi zaprtje. Oblasti, 'The Office of the Scottish Charity Regulator' (OSCR), agenciji 'St. Margaret's Adoption and Family Care Society' v Glasgowu očitajo diskriminacijo, ker ne želi posredovati otrok istospolno usmerjenim parom, kot so minuli konec tedna poročali britanski mediji.

Agencija otroke v prvi vrsti posreduje poročenim katoliškim parom, so kritični predstavniki OSCR. Ker se istospolno usmerjeni pari na Škotskem ne morejo poročiti, to samodejno vodi v diskriminacijo. Izključevanje istospolno usmerjenih parov je protizakonito. S svojim ravnanjem agencija za posvojitve ne služi skupnemu blagru in s tem ne izpolnjuje dejavnikov človekoljubne organizacije, svojo kritiko utemeljujejo pri OSCR.

Po navedbah virov, ki so blizu Cerkvi, bi lahko odvzem statusa človekoljubne organizacije privedel do zaprtja agencije, saj je ta vezana na finančno podporo iz naslova dobrodelnosti. Dve katoliški agenciji za posvojitve na Škotskem sta po navedbah medijev pristojni za okoli 20 % vseh posredovanj pri posvojitvah na tem območju.

Škotski minister za šolstvo in vseživljenjsko učenje Mike Russell je dejal, da je odločitev OSCR vredna obžalovanja. »Prepričani smo, da takšen rezultat ni v interesu otrok iz St. Margaret's, saj potrebujejo varen in ljubeč dom.«

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh