Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Slovaškem blagoslovili nov spomenik nerojenim otrokom

Objava: 29. 06. 2012 / 07:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Slovaškem blagoslovili nov spomenik nerojenim otrokom

Skulptura v mestu Vysoka nad Uhom na vzhodnem Slovaškem prikazuje mater, ki žaluje zaradi opravljenega splava, in otroka, ki jo tolaži.

V vzhodnoslovaškem mestu Vysoka nad Uhom so minuli konec tedna blagoslovili spomenik nerojenim otrokom. Kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, je skulpturo ustvaril Martin Hudaček, študent Umetnostne akademije v Banski Bystrici, prikazuje pa mater, ki žaluje zaradi opravljenega splava, in otroka, ki jo tolaži. Podoba otroka je oblikovana iz prozornega materiala in naj bi prikazovala, kako skozi otroka prihaja svetloba, otrok pa mater poziva k zveličanju. Posvetitev spomenika v romarskem domu Božje služabnice Ane Kolesarove je potekala v okviru družinskega romanja v tamkajšnji škofiji.

Ano Kolesarovo je 22. novembra 1944 v starosti šestnajstih let ustrelil nek sovjetski vojak, potem ko se je dekle ubranilo posilstva. Za slovaško Božjo služabnico že poteka postopek za beatifikacijo.

‘Forum za življenje’ na svoji spletni strani http://www.forumzivota.sk/ beleži že okoli trideset tovrstnih spomenikov na Slovaškem. Njihovo postavitev spodbujajo v okviru projekta ‘Svečka za nerojene otroke’, ki naj bi poskrbel za prostor, kjer bi se spominjali in molili za otroke, ki so morali umreti pred svojim rojstvom. “Če njihove grobove napravimo vidne, bodo ti otroci – četudi le na simbolični ravni – postali stvarni, tako da bodo vsaj po svoji smrti dobili enakovredno mesto med vsemi ostalimi ljudmi”, je pojasnil predstavnik slovaškega ‘Foruma za življenje’, Marek Mihalčik.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh