Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Klemen in Ana na SDM v Lizboni: Mi smo Božji dragulji [VIDEO]

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 03. 08. 2023 / 14:50
Oznake: Maša, Mladi, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2023 / 00:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Klemen in Ana na SDM v Lizboni: Mi smo Božji dragulji [VIDEO]
Mladi z dvignjenimi glavami zrejo proti Najsvetejšemu. FOTO: Domen Permozer

Klemen in Ana na SDM v Lizboni: Mi smo Božji dragulji [VIDEO]

Tretji dan romarja na Portugalskem so slovenski romarji začeli z zbiranjem v župnijski cerkvi Igreja Paroquial de Santa Joana Princesa. Sledil je drugi dan skupinske kateheze, ki jo je vodil duhovnik Peter Čemažar.

Program sta začela napovedovalca Klemen Kraševec in Ana Pučnik, ki sta mladim zastavila vprašanje: »Predstavljajte si, da ste najlepši dragulj popolnega leska, ki ste ga kadarkoli videli. Zdaj zaprite oči in kaj občutite, če vam zdaj povem, da tako Bog gleda na prav vsakega izmed vas, da smo prav mi njegove najlepše kreacije; njegovi dragulji.«

Peter Čemažar: Za služenje je potrebna molitev

O današnji temi »Molitev in služenje« so mladi premišljevali skupaj z duhovnikom Petrom Čemažarjem. Peter je bil posvečen v duhovnika pred dvema letoma. Prvo leto je deloval kot kaplan v župniji Grosuplje. Trenutno pa opravlja delo kaplana v dijaškem domu v Zavodu sv. Stanislava in poučuje vero in kulturo. Za duhovniški poklic se je odločil v 4. letniku Škofijske klasične gimnazije, to presenečenje pa je doma razkril šele tri dni pred odhodom v bogoslovno semenišče.

Duhovnik Peter Čemažar med katehezo. FOTO: Domen Permozer 

»Prepustite se, da Jezus vodo vašega vsakdanjika spremeni v vino nebeške gostije. Danes smo poslušali Janezov evangelij (2,1-11). V odlomku smo slišali, da je bila svatba v Kani Galilejski. Tam je bila Marija, Jezus in njegovi učenci. Marija je tudi z nami, povabili smo jo na naše srečanje. Marija je z nami v našem življenju, ne samo v cerkvi, ampak tudi na svatbi in v trpljenju. Marija in Jezus sta z nami v vsakem trenutku našega življenja, « je med katehezo povedal Peter Čemažar. 

Mladi združeni v prepevanju 

Mladi romarji in Bend SDM so tekom kateheze glasno prepevali in slavili Boga. Njihove pesmi so izražale veselje do življenja, ljubezen do petja in radost svetovnega srečanja. 

Kaj je pri današnjem evangeliju nagovorilo Klemna Kraševca, povezovalca slovenskega programa?

Po Čemažarjevi katehezi je sledilo delo po skupinah. Mladi so si med seboj podelili tisto, kar jih je v današnjem evangeliju najbolj nagovorilo. In kaj je nagovorilo Klemna Kraševca, povezovalca slovenskega programa?

Nalaganje
Nazaj na vrh