Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na srečanju zaročencev s papežem tudi slovenska prošnja

Objava: 17. 02. 2014 / 15:09
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na srečanju zaročencev s papežem tudi slovenska prošnja

Na srečanju zaročencev s papežem tudi slovenska prošnja

»Gospod, pomagaj nam krepostno živeti, podeli nam čisti pogled in veliko srce, da bi ljubili, kakor hočeš Ti!«

Papež Frančišek je ob včerajšnjem godu sv. Valentina nagovoril več kot dvajset tisoč zaročencev iz 28 držav sveta, med drugim tudi iz Slovenije. Srečanje na Trgu Sv. Petra v Vatikanu je Papeški svet za družino pripravil pod geslom Radost večnega da. Kot poroča Radio Ognjišče, je na srečanju odmevala tudi prošnja v slovenskem jeziku.

Papež je mladim spregovoril o pomenu zvestobe za vse življenje. Čeprav današnji način življenja temu ni naklonjen, je to še vedno ideal. Uresničljiv je, če vsak dan znova potrjujemo zvestobo in jo krepimo z molitvijo.

Kot že večkrat doslej je tudi tokrat spomnil na tri temeljna načela, ki omogočajo rast odnosa med zaročencema in pozneje v zakonski skupnosti oziroma v družini: uporabo besed ali smem, hvala in oprosti. Po besedah papeža naj bo poroka praznik, zakonsko življenje pa rast v uresničevanju poklicanosti moža in žene: z medsebojno pomočjo postajati bolj ženska in bolj moški. Srečanje sta obogatila pesem zbrane množice, pričevanja in molitev.

Pri skupnih prošnjah, ki so jih izpovedali mladi, sta spregovorila tudi zaročenca iz Slovenije: »Gospod, pomagaj nam krepostno živeti, podeli nam čisti pogled in veliko srce, da bi ljubili, kakor hočeš Ti!«

Vir: Radio Ognjišče / M. M. Š.
Foto: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh