Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na svetovnem dnevu mladih bodo papeža pozdravili 'mladi švicarski gardisti'

Objava: 31. 07. 2011 / 16:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na svetovnem dnevu mladih bodo papeža pozdravili 'mladi švicarski gardisti'

Po vzoru varuhov Vatikana v Španiji že skoraj trideset let v čast svetemu očetu obstaja 'otroška švicarska garda'.

Papeža Benedikta XVI. bo ob prihodu na letošnji svetovni dan mladih v Madridu pozdravilo šestdeset otrok, oblečenih v uniforme švicarskih gardistov. Vodja skupine, ki jo ljubkovalno imenujejo 'mlada švicarska garda', je za agencijo Fides povedal, da je skupina nastala iz naklonjenosti do papeža po prvem obisku Janeza Pavla II. v Španiji leta 1982.

Blaženi Janez Pavel II. je Španijo obiskal še v letih 1993 in 2003, in ob obeh priložnostih so ga spremljali člani 'mlade švicarske garde'. Skupina bo papeža Benedikta XVI. sprejela na letališču Barajas in se ob odhodu od njega tudi poslovila.

Za uniforme, v katere so odeti mladi švicarski gardisti, je bilo potrebnih okoli pet tisoč ur dela, porabljenih je bilo okoli štiristo petdeset metrov blaga in štiri tisoč dvesto metrov traku.

Za razliko od svojih mladih posnemovalcev šteje vatikanska švicarska garda stodeset članov, ki so odgovorni za papeževo varnost. Varujejo njegovo domovanje in so svetemu očetu v pomoč med pomembnimi slovesnostmi v Vatikanu. V letošnjem januarju je švicarska garda slavila petstopeto obletnico svojega obstoja, s čimer sodi med najstarejše vojske na svetu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh