Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na temeljih spominov: Jubilejna koncerta Komornega zbora Megaron

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 13. 06. 2024 / 09:10
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.06.2024 / 09:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na temeljih spominov: Jubilejna koncerta Komornega zbora Megaron
Mladi pevci vabijo na jubilejna koncerta. FOTO: FB KZ Megaron

Na temeljih spominov: Jubilejna koncerta Komornega zbora Megaron

Komorni zbor Megaron pod vodstvom skladatelja in dirigenta Damijana Močnika jubilejno 20. sezono zaključuje z dvema prav posebnima koncertoma v Slovenski filharmoniji.

Zboru, ki ob umetniškem vodji Damijanu Močniku že od leta 2003 združuje nekdanje dijake Škofijske klasične gimnazije, bomo lahko prisluhnili 16. in 19. junija ob 19.30. Koncerta, ki so ju naslovil Na temeljih spominov, imata v srcih pevcev in dirigenta posebno mesto, saj bodo skozi program predstavili raznolike skladbe, ki jih je zbor izvajal skozi 20 let delovanja zbora.

KZ Megaron prepeva pod taktirko Damijana Močnika. FOTO: FB KZ Megaron

Skrbno izbran repertoar sledi njihovim srcem in spominom. Obljubljajo najboljše, kar smo lahko slišali v 20 letih. Poslušalci bodo prisluhnili melodijam Rahmaninova, Gallusa, Runestada, Mendelssohna, Biebla in nekaterim slovenskim zimzelenim skladbam.

FOTO: KZ Megaron

Pevci in dirigent vabijo, da se z njimi sprehodimo po spominih, ki jih bodo oživili preko skladb, po katerih tako z veseljem posegajo in jih izvajajo. Vstopnice po enotni ceni 12 € so na voljo na tej povezavi.

Nalaganje
Nazaj na vrh