Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na tisoče parov bo valentinovo obhajalo s papežem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 02. 2014 / 10:52
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na tisoče parov bo valentinovo obhajalo s papežem

Na tisoče parov bo valentinovo obhajalo s papežem

Pobudo v nizu priprav na tretjo izredno škofovsko sinodo je sprožil Papeški svet za družino.

V Vatikanu na valentinovo, 14. februarja, pričakujejo več tisoč parov, ki naj bi s papežem Frančiškom obhajali »Radost večnega da«. Na srečanje s papežem se je prijavilo toliko mladih, da se je Papeški svet za družino odločil avdienco prestaviti iz dvorane Pavla VI. na Trg sv. Petra.

V sporočilu Papeški svet za družino navaja, da se želi s papežem srečati več kot 17.000 mladih. Prireditelji dodajajo, da je število zaročenih parov, ki se bodo avdience udeležili, dejansko »nepredvidljivo«, papež Frančišek pa pozdravlja zamisel, da bo mlade pare sprejel na Trgu sv. Petra, saj se jih bo tam lahko zbralo še toliko več.





Napoved srečanja s papežem na valentinovo so zaročeni pari, ki se pripravljajo na podelitev zakramenta svetega zakona, z navdušenjem sprejeli v Italiji in po škofijah z vsega sveta. Mladi se na avdienco prijavljajo preko uradov za družino v svojih škofijah, na tajništvih cerkvenih gibanj in laiških organizacij. Za prijavo lahko pari pošljejo poizvedbo na naslov events@family.va. Zaradi kapacitete trga pred Petrovo baziliko so premaknili tudi rok za prijave, ki so po novem možne vse do 12. februarja.

Trg sv. Petra bo na valentinovo odprt od 9. ure zjutraj naprej. Ob enajstih bo čas za refleksijo, molitev in pričevanja v pripravi na prihod svetega očeta. Srečanje z njim je predvideno opoldne, trajalo pa naj bi okoli 45 minut. Pobudo je sprožil Papeški svet za družino, 20. decembra lani pa jo je napovedal predsednik sveta nadškof Vincenzo Paglia. Gre za eno izmed mnogih pobud v pripravi na tretjo izredno škofovsko sinodo, ki jo je papež Frančišek sklical v letošnjem oktobru na temo »pastoralnih izzivov za družine v kontekstu evangelizacije«.

Vir: Radio Vaticana
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh