Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na vatikanski konferenci o pastorali zdravja bodo razpravljali tudi o bioetiki

Objava: 23. 11. 2011 / 21:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na vatikanski konferenci o pastorali zdravja bodo razpravljali tudi o bioetiki

Med predavatelji sta med drugim tudi evropski komisar Dalli in novi minister v italijanski vladi, ustanovitelj Skupnosti sv. Egidija, Andrea Riccardi.

Danes v Vatikanu na mednarodni konferenci o pastorali zdravja in zaščiti človeškega življenja pričakujejo okoli sedemsto predstavnikov zdravstvenih delavcev in Cerkve iz več kot sedemdesetih držav. Med predavatelji sta med drugim tudi evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov John Dalli ter ustanovitelj katoliške Skupnosti sv. Egidija in novi italijanski minister Andrea Riccardi. Naslov letošnjega srečanja Papeškega sveta za pastoralo zdravstvenih delavcev je 'Pastorala zdravja v službi življenja v luči nauka bl. Janeza Pavla II.'.


Konferenca se danes pričenja s sveto mašo v vatikanski baziliki, trajala pa bo do sobote. Kot poroča Radio Vatikan, so se včeraj že sestali škofje, ki so odgovorni za področje pastorale v zdravstvu. Gre za prvo tovrstno srečanje, ki se ga je udeležilo dvainštirideset škofov in okoli štirideset strokovnjakov. Jutri je na programu predviden tudi dobrodelni koncert. Zbrana sredstva bodo namenjena ustanovi 'Usmiljeni Samaritan', ki se posveča bolnikom v najrevnejših predelih sveta. Ob zaključku konference bo udeležence v avdienco sprejel tudi papež Benedikt XVI.

Na konferenci naj bi izrazili skupno zahtevo po celostni negi in duhovni oskrbi bolnikov, vse od spočetja do naravne smrti. Ena izmed obravnavanih tem bo tudi bioetika, udeleženci pa bodo sicer nadaljevali z lansko tematiko, ki se je poglobila v vsebino okrožnice papeža Benedikta XVI. 'Ljubezen v resnici', in se bodo tokrat zaustavili ob papeževem razmišljanju v okrožnici 'Odrešeni v upanju', ki pravi, da se 'mera človečnosti bistveno določa v odnosu do trpljenja in do trpečega'. S to mislijo sveti oče spominja na nauk svojega predhodnika, ki je postal še toliko bolj jedrnat v letih njegove bolezni.

Konferenca bo torej potekala v luči nauka bl. Janeza Pavla II., poleg včerajšnjega srečanja škofov in jutrišnjega koncerta pa so na programu predvidena številna pričevanja in predstavitve izkušenj ustanov, ki delujejo na širokem področju zdravstva.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh