Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na zahodu Francije umorjen katoliški duhovnik

Za vas piše:
T. M.
Objava: 09. 08. 2021 / 18:43
Oznake: Cerkev, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2021 / 18:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na zahodu Francije umorjen katoliški duhovnik
FOTO: Pexels.

Na zahodu Francije umorjen katoliški duhovnik

Na zahodu Francije je bil danes, 9. avgusta, umorjen katoliški duhovnik, je sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Umor naj bi zagrešil begunec iz Ruande, ki ga oblasti preiskujejo tudi zaradi lanskoletnega požara v katedrali v francoskem mestu Nantes, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Vsa moja podpora gre katoličanom v naši državi po grozljivem umoru duhovnika v departmaju Vendee,« je francoski notranji minister zapisal na družbenem omrežju Twitter. 

»Neimenovani vir blizu preiskave je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da se je moški po umoru odpravil na policijo in povedal, da je ubil duhovnika. Moški je bil že sicer pod sodnim nadzorom zaradi suma povzročitve požara v katedrali v Nantesu julija 2020, je dodal vir, ki je prav tako razkril, da je umorjeni duhovnik že več mesecev gostil osumljenca,« poroča STA. 

Pri domnevnem storilcu naj bi šlo za 39-letnega begunca iz Ruande, ki je priznal, da je julija lani zanetil požar v katedrali v francoskem mestu Nantes. Žrtev krutega umora je bil 60-letni župnik Olivier Maire.

Nalaganje
Nazaj na vrh