Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V napadih džihadistov v Maliju mrtvih več kot 40 civilistov

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 09. 08. 2021 / 12:48
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2021 / 12:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
V napadih džihadistov v Maliju mrtvih več kot 40 civilistov
Območje Sahel v Afriki je žarišče napadov džihadistov FOTO: Vatican Media

V napadih džihadistov v Maliju mrtvih več kot 40 civilistov

Na severu afriške države Mali je življenje izgubilo več kot 40 civilistov, potem ko so džihadisti v bližini meje z Nigrom včeraj napadli tri vasi.

Kot poročanje območnih oblasti povzemajo pri STA, so napadalci v vasi prispeli na motorjih in presenetili tamkajšnje prebivalce. Po navedbah predstavnika malijske vojske so »teroristi v nedeljo v vaseh Karou, Ouatagouna in Daoutegeft ubili več kot 40 civilistov«. V vasi Karou je bilo ubitih dvajset civilistov, štirinajst jih je umrlo v napadih na vas Ouatagouna, drugi pa so bili umorjeni v vasi Daoutegeft.

V Maliju se že od leta 2012 borijo proti džihadistom.

Mali, ki leži v osrčju zahodne afriške regije Sahel, se že od leta 2012 bori proti džihadistom. Nemiri so se začeli na severu države, nato pa so se najprej razširili v etnično nestanovitno središče Malija ter pozneje še v sosednji Niger in Burkino Faso.

Danes nasilje vodijo oborožene skupine, povezane skrajnima skupinama Al-Kaido in Islamsko državo. Na tisoče civilistov in vojakov je že umrlo, več sto tisoč ljudi pa je bilo prisiljenih zapustiti svoje domove.

Nalaganje
Nazaj na vrh