Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nacionalni dan eden od vrhuncev slovenske predstavitve na Expu v Dubaju

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 06. 02. 2022 / 08:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2022 / 08:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nacionalni dan eden od vrhuncev slovenske predstavitve na Expu v Dubaju
Na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju v torek prirejajo slovenski nacionalni dan. FOTO: Nebojša Tejić/STA

Nacionalni dan eden od vrhuncev slovenske predstavitve na Expu v Dubaju

Slovenska predstavitev na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju bo prihodnji teden dosegla enega od vrhuncev s slovenskim nacionalnim dnevom, ki ga bodo obeležili na slovenski kulturni praznik v torek, 8. februarja.

Dubaj bosta ob tej priložnosti obiskala zunanji minister Anže Logar in gospodarski minister Zdravko Počivalšek, poroča STA. Ob slovenskem kulturnem prazniku obiskovalcem slovenskega paviljona v Dubaju že ves konec tedna predstavljajo slovensko kulturo in kulinariko: večkrat dnevno so na voljo pokušine slovenskih jedi, obiskovalce pa z nastopi privablja akademska folklorna skupina France Marolt.

Ob slovenskem kulturnem prazniku obiskovalcem slovenskega paviljona v Dubaju že ves konec tedna predstavljajo slovensko kulturo in kulinariko.

Vrhunec dogajanja bo v torek, ko bo Slovenija na Expu obeležila svoj nacionalni dan, glavna prireditev pa je predvidena na najpomembnejšem prizorišču Expa, trgu Al Wasl. Osrednji govorec na slovesnosti bo vodja slovenske delegacije na nacionalnem dnevu, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek.

V kulturnem delu programa bodo nastopili vokalna zasedba Jazzva, harmonikar Marko Hatlak, operna solistka Tajda Jovanović, akademska folklorna skupina France Marolt in Isaak Hrovatin. Prireditev bo mogoče spremljati prek uradnih kanalov Expa in na profilu Slovenia at Expo na družbenem omrežju Facebook.

Osrednji govorec na slovesnosti bo vodja slovenske delegacije na nacionalnem dnevu, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Istega dne na slovenskem paviljonu prirejajo osrednji sprejem ob nacionalnem dnevu Slovenije na Expu 2020, ki se ga bodo udeležili Slovenci, ki živijo in delujejo v Združenih arabskih emiratih, ter predstavniki slovenskih podjetij, ki so del poslovnega programa na slovenskem paviljonu.

Nalaganje
Nazaj na vrh