Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Močna delegacija slovenskih gospodarstvenikov na EXPO 2020

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 12. 2021 / 08:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2021 / 08:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Močna delegacija slovenskih gospodarstvenikov na EXPO 2020
Ponedeljkov poslovni forum bo gostil slovenski paviljon na EXPO 2020 v Dubaju. FOTO: Aleš Osvald

Močna delegacija slovenskih gospodarstvenikov na EXPO 2020

Danes odhaja na tridnevni poslovni obisk na EXPO 2020 v Dubaju številčna delegacija 36 slovenskih gospodarstvenikov iz 19 podjetij, osredotočena na digitalizacijo in umetno inteligenco.

Delegacijo organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, so sporočili z GZS.

Ponedeljkov poslovni forum

Osrednji dogodek obiska bo ponedeljkov poslovni forum »Podatki za boljše življenje in poslovanje«. Udeležence bo v slovenskem paviljonu nagovoril tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Zaključna konferenca

Gospodarstveniki bodo sodelovali tudi na konferenci »Blockchain & AI for SDGs 2030«, s katero se zaokrožuje niz dogodkov, posvečenih »blockchain« tehnologiji in umetni inteligenci v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU. Konferenco organizira ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s SPIRIT Slovenijo in drugimi mednarodnimi partnerji.

Novembrska delegacija

GZS je kot koordinator izbranih slovenskih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov na EXPO 2020 novembra že pripravila tudi delegacijo s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne.

V letu 2022 še tri delegacije

V prihodnjem letu pa so v načrtu še tri delegacije, in sicer januarski, usmerjeni v logistiko (od 9. do 14. januarja) in lesarstvo (od 16. do 20. januarja), ter februarska, usmerjena v kmetijstvo in hrano (od 13. do 16. februarja 2022).

Nalaganje
Nazaj na vrh