Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski paviljon na Expu: oktobra več kot 120.000 obiskovalcev

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 03. 11. 2021 / 12:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 13:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski paviljon na Expu: oktobra več kot 120.000 obiskovalcev
Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo FOTO: Nebojša Tejić/STA

Slovenski paviljon na Expu: oktobra več kot 120.000 obiskovalcev

Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo v Dubaju je v prvem mesecu po odprtju sprejel več kot 120.000 obiskovalcev.

Rekordno število so zabeležili 21. oktobra, ko ga je obiskalo več kot 15.000 ljudi. Vtisi so pozitivni, saj obiskovalci vsebine paviljona v povprečju ocenjujejo z oceno 8,2, so po navedbah STA sporočili iz javne agencije Spirit Slovenija. Omenjena agencija bdi nad predstavitvijo Slovenije na Expu, prvi mesec predstavitve pa ocenjujejo kot izjemno dober začetek projekta.

Rekordno število so zabeležili 21. oktobra, ko je slovenski paviljon obiskalo več kot 15.000 ljudi.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je Expo 2020 »delil usodo številnih drugih velikih globalnih dogodkov - vse od prestavitve datuma do negotovosti zaradi razmaha epidemije«, zato ni bilo mogoče vedeti, kako se bo dogodek sploh začel in kakšno bo dogajanje na slovenskem paviljonu. Zdaj, ko je prvi mesec minil, z velikim zadovoljstvom ugotavljajo dvoje: da je bila odločitev za nastop Slovenije na svetovni razstavi v Dubaju pravilna in da so tako obiskovalci paviljona kot tudi slovenska podjetja s predstavitvijo zelo zadovoljni.

Slovenski paviljon je bil oktobra v znamenju krožnega gospodarstva in vesoljskih tehnologij: s teh dveh področij sta bili tudi prvi večji poslovni delegaciji, ki sta gostovali na njem. Poslovnih dogodkov, namenjenih širši javnosti, je bilo v oktobru 10, v to številko pa niso všteti dogodki, ki so jih pripravila slovenska podjetja in so bila namenjena njihovim poslovnim dejavnostim.

Konec novembra bo na slovenskem paviljonu predaval slovenski znanstvenik Jure Leskovec z univerze Stanford.

Slovenija je bila izpostavljena tudi na dnevu Evropske unije in na dveh dogodkih na ženskem paviljonu: enem na temo krepitve enakih možnosti v vesoljskem gospodarstvu in drugem na temo žensk in kariernega napredka. 1. novembra so na slovenskem paviljonu priredili dogodek na temo pametnih vasi.

Novembra bo dogajanje na slovenskem paviljonu v Dubaju v znamenju Ljubljane, ki je s svojo predstavitvijo nasledila Maribor. Paviljon bo znova gostil dve poslovni delegaciji, prvo s področja pametnih mest prihodnosti in drugo s področja pametnih tovarn in materialov. Obe delegaciji bosta gostili tudi mednarodni poslovni forum, vrsto poslovnih dogodkov pa bo dopolnil še obisk slovenskega znanstvenika Jureta Leskovca z univerze Stanford, ki bo na slovenskem paviljonu predaval konec meseca novembra.

Nalaganje
Nazaj na vrh