Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Načrti za papeževo aretacijo so prav izvirni’

Objava: 14. 04. 2010 / 09:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Načrti za papeževo aretacijo so prav izvirni’

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža, p. Federico Lombardi, komentira napovedi britanskega evolucijskega biologa in ateista Richarda Dawkinsa

Napoved britanskega evolucijskega biologa in ateista Richarda Dawkinsa, da bi morali papeža med njegovim obiskom v Veliki Britaniji septembra letos aretirati zaradi zločinov proti človeštvu, je po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika, p. Federica Lombardija, ‘zelo izvirna zamisel’. Vendarle pa, nadaljuje p. Lombardi, resna razprava zahteva utemeljene argumente.

Benedikt XVI. v Veliko Britanijo potuje kot državni voditelj tudi na povabilo britanske vlade. Precej nenavadno in neobičajno bi bilo, če bi gostitelji to priložnost izkoristili za aretacijo svojega gosta, pojasnjuje vatikanski tiskovni predstavnik in Dawkinsovo napoved označuje le kot orodje za pridobivanje medijske pozornosti.

Evolucijski biolog Dawkins in njegov kolega Christopher Hitchens po poročanju medijev nameravata papeža kot domnevno glavnega odgovornega spraviti pred sodišče zaradi spolnih zlorab s strani katoliških duhovnikov. Ustrezno obtožnico naj bi pobudnika sestavila s pomočjo pravnih zagovornikov človekovih pravic Geoffreya Robertsona in Marka Stephensa. Sveti oče bo na obisku v Veliki Britaniji od 16. do 19. septembra letos.

V lanskem letu je morala takratna izraelska zunanja ministrica Zipi Livni zaradi številnih javnih groženj svoj obisk Velike Britanije odpovedati. Na zahtevo Palestincev je neko londonsko sodišče za ministrico izdalo zaporni nalog zaradi očitkov, da so bili izraelski vojaki v času spora z Gazo udeleženi v vojnem zločinu.

Na fotografiji: britanski evolucijski biolog Richard Dawkins

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh