Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nad Ukrajino izstreljenih več kot 120 raket

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 29. 12. 2022 / 11:12
Oznake: Nemiri, Svet, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2022 / 11:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nad Ukrajino izstreljenih več kot 120 raket
Eksplozije pretresajo ukrajinska mesta. FOTO: Twitter

Nad Ukrajino izstreljenih več kot 120 raket

Danes zjutraj so se po vsej Ukrajini oglasile sirene za nalet, saj je Rusija sprožila približno 120 raket in znova napadla ukrajinsko kritično infrastrukturo. V več mestih je slišati eksplozije, v Kijevu pa je prekinjena oskrba z električno energijo, saj so s kopnega in morja izstreljeni brezpilotni letalniki kamikaze v največjem napadu v zadnjih tednih.

O eksplozijah so med drugim poročali iz glavnega mesta Kijev, Harkova, Lvova in Odese.

Svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak je na Twitterju zapisal, da je bilo nad Ukrajino izstreljenih več kot 120 raket s ciljem »uničiti kritično infrastrukturo in množično pobijati civiliste.« Oleksij Arestovič, prav tako svetovalec ukrajinskega predsednika, pa je prebivalce pozval, naj si poiščejo zatočišče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Kijevu so bili v napadih ranjeni najmanj trije ljudje, med njimi 14-letno dekle, je opozoril župan mesta Vitalij Kličko. Posvaril je pred morebitnimi izpadi elektrike in prebivalce pozval, naj si okrepijo zaloge vode. O smrtnih žrtvah za zdaj še ne poročajo.

Današnji napad je že deseti ruski zračni napad v Ukrajini od oktobra in velja za najhujšega v zadnjih skoraj dveh tednih.

Deli sestreljenih raket so na vzhodu prestolnice zadeli dve hiši, na jugozahodu mesta pa sta bila poškodovana industrijsko podjetje in otroško igrišče, so sporočili mestni uradniki, navaja STA.



Kupi v trgovini

Zvezdica v svetilki (trda vezava)
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh