Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadgradnja helikopterjev, nakup boxerjev, … [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 14. 03. 2022 / 19:16
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.03.2022 / 19:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadgradnja helikopterjev, nakup boxerjev, … [VIDEO]
Za letos načrtovane naložbe v opremo in oborožitev je predstavil direktor Direktorata za logistiko Uroš Korošec. FOTO: Vekoslav Rajh

Nadgradnja helikopterjev, nakup boxerjev, … [VIDEO]

Ena večjih letošnjih naložb na področju opreme in oborožitev bo nakup transportnega letala Spartan C-27J. Izvedbeni sporazum je bil podpisan že lani, letos pa se dejavnosti nadaljujejo predvsem na področju priprave programov in načrtov usposabljanj za pripadnike Slovenske vojske, ki bodo letalo uporabljali.

Letalo naj bi v Slovenijo prišlo spomladi 2023. V letošnjem letu je predvidena nadgradnja helikopterjev Cougar in Bell 412, nakup novih srednje težkih helikopterjev, nakup vozil 8x8 tipa boxer, nakup taktičnih tovornih vozil, nakup premestljivih komunikacijsko-informacijskih sistemov in kopenskih senzorjev ter dokup streliva in protioklepnih raket, so pojasnili na obrambnem ministrstvu.

Podrobnejša predstavitev letošnjih vlaganja v opremo in oborožitev, ki so predvidene tudi z Zakonom o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovensko vojsko 2021-2026, je na voljo v spodnjem videu.


Nalaganje
Nazaj na vrh