Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Gänswein: Benedikt XVI. ni imel mistične izkušnje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 08. 2013 / 06:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Gänswein: Benedikt XVI. ni imel mistične izkušnje

Nadškof Gänswein: Benedikt XVI. ni imel mistične izkušnje

Odstop ni bil posledica domnevnega nenadnega navdiha.

Nadškof Georg Gänswein je poročila o mistični izkušnji, ki naj bi Benedikta XVI. spodbudila k odstopu, označil kot 'popolno izmišljijo'. »Prav nič resničnega ni v tem poročilu«, je minuli konev tedna na italijanski televiziji pojasnil osebni tajnik Benedikta XVI. in prefekt Papeške hiše papeža Frančiška.

Nadškof v rimski kuriji se je skliceval na poročilo katoliške agencije 'Zenit' z začetka minulega tedna, ki so ga kmalu navajali številni mediji po svetu. Kot so zapisali, naj bi upokojeni papež nekemu neimenovanemu obiskovalcu pojasnil, da je odstopil s svojega položaja, ker mu je Bog tako naročil v nekakšni mistični izkušnji. Bog naj bi mu 'v srce položil absolutno željo', naj se mu v molitvi v celoti posveti.

Tudi drugi poznavalci Benedikta XVI. so v preteklih dneh izrazili svoje dvome glede omenjenega poročila. V pogovoru za zasebno televizijsko postajo 'Canale 5' je Gänswein še pojasnil, da je med Frančiškom in Benediktom XVI. vzpostavljeno 'optimalno razmerje'. Poleg tega je med obema, ne glede na številne razlike v njunem slogu vodenja, ki temeljijo na njunih razlikah v značaju, moč zaznati nekakšno 'kontinuiteto v jedru'.


Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh