Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Gänswein bo odkril kip Benedikta XVI. v Altöttingu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 08. 2016 / 07:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Gänswein bo odkril kip Benedikta XVI. v Altöttingu

Ob 10. obletnici obiska upokojenega papeža v domovini.

Nadškof Georg Gänswein, osebni tajnik Benedikta XVI., bo 11. septembra v bavarskem mestu Altötting odkril kip upokojenega papeža. Takrat bo namreč minilo natančno deset let od zadnjega obiska tedanjega voditelja katoliške Cerkve v domovini, ob tej priložnosti pa je obiskal tudi priljubljeno Marijino romarsko središče v bližini svojega rojstnega kraja. 11. septembra načrtujejo slovesno bogoslužje v tamkajšnji cerkvi sv. Ane.



Po sveti maši bo nadškof Gänswein na pročelju župnijske dvorane odkril Benediktov kip iz kiparske delavnice nemškega umetnika Josepha Michaela Neustifterja. Tam se bo pridružil bronastemu kipu Janeza Pavla II., ki je Altötting obiskal novembra 1980.

Že v letošnjem februarju so bavarski mediji poročali, da je Benedikt XVI. model kipa že videl: v Vatikanu naj bi ga s tem namenom obiskala upokojeni škof iz Passaua, Wilhelm Schraml, in župan iz Altöttinga, Herbert Hofauer.

Nemški kipar Neustifter je ustvaril že več kipov Benedikta XVI. Eden stoji v rojstnem kraju Josepha Ratzingerja, bavarskem mestecu Marktl am Inn. Med obiskom v rojstnem kraju 11. septembra 2006 je Benedikt XVI. celo izstopil iz papamobila, da si je umetnino pobliže ogledal.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh