Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Gänswein: »Ostajam v Vatikanu«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 12. 2014 / 14:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Gänswein: »Ostajam v Vatikanu«

Prefekt papeške hiše ne odhaja na čelo nemške škofije.

Nadškof Georg Gänswein je znova zavrnil ugibanja, da bi v kratkem lahko zapustil Vatikan in prevzel skrb za eno izmed nemških škofij, ki bi mu jo zaupal papež Frančišek. Različni časniki so ga »pošiljali že v najrazličnejše nemške škofije, od Freiburga in Münchna do Berlina in Hamburga«, je Gänswein dejal v pogovoru za najnovejšo izdajo italijanske revije Il mio papa. Vse to je »izmišljeno«, zatrjuje Gänswein in pojasnjuje: »Dejstvo je, da sem tu v Vatikanu in bom tu tudi ostal. Čas pa je v Božjih rokah.«



Nadškof Gänswein prihaja iz škofije Freiburg in je v pontifikatu papeža Frančiška prefekt papeške hiše, s čimer je zadolžen za urejanje papeževih uradnih obveznosti. Obenem ostaja zasebni tajnik upokojenega papeža Benedikta XVI., ki po upokojitvi živi umaknjeno življenje v preurejenem samostanu v Vatikanskih vrtovih.

Nadškof Gänswein v pogovoru še pojasnjuje, kako mu ob služenju papežu Frančišku in Benediktu XVI. ostaja komaj kaj prostega časa. Istočasno služiti Frančišku in upokojenemu papežu je »čudovit dar« in vendar tudi »velik izziv«. Cena za vse to pa je dejstvo, da ima »izredno malo, skorajda nič časa zase«, je povedal nadškof. Tenis je nazadnje igral februarja 2013, »da smučanja niti ne omenjam«, je odgovoril na vprašanje, ali mu ostaja kaj časa za nekdanje konjičke. Tudi izleti v gore so danes prava redkost.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh