Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Hočevar voščil patriarhu Porfiriju

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 24. 04. 2022 / 14:13
Oznake: Praznik, Velika noč
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2022 / 14:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Hočevar voščil patriarhu Porfiriju
Beograjski nadškof Stanislav Hočevar in srbski patriarh Porfirije Perić. FOTO: Beograjska nadškofija

Nadškof Hočevar voščil patriarhu Porfiriju

Beograjski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Hočevar je na predvečer pravoslavne velike noči voščil patriarhu Srbske pravoslavne cerkve Porfiriju Periću ter vsem duhovnikom, redovnikom in vernikom ob prazniku.

Nadškof Hočevar je srbskemu patriarhu izrazil bližino, veselje in hvaležnost za edinost vere, upanja in ljubezni. »Jezus Kristus, veliki duhovnik nebes in zemlje, Boga in človeka, vsega stvarstva, človeka preteklosti in prihodnosti, ki je s svojim vstajenjem postal absolutno središče, alfa in omega vsega in vseh, naj nas spremlja s svojo modrostjo, blagostjo, evangeljskimi besedami in pastirsko močjo,« je v velikonočni čestitki izpostavil Stanislav Hočevar.

»Kristus je vstal – resnično vstal«

Beograjski nadškof je še zaželel, da bi znali izbrati prave poti zveličanja za vse brate in sestre. »V današnjih dneh še globlje kličemo Njegovo dobroto za svoje korake, da bi lahko pričevali vso Njegovo ljubezen, ki dela vse novo,« je dodal nadškof Hočevar in srbskemu patriarhu zaželel, naj ga vstali Gospod napolni z močjo svoje brezpogojne ljubezni. »Kristus je vstal – resnično vstal,« je voščilo zaključil beograjski nadškof.

Nalaganje
Nazaj na vrh