Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof iz Mosula odhaja v Avstralijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 01. 2015 / 10:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof iz Mosula odhaja v Avstralijo

Sedež patriarha None je bil od lanskega poletja njegov avto, potem ko so škofovsko rezidenco zasedli islamski skrajneži.

Kaldejsko-katoliški patriarh iz Mosula, Emil Shimoun Nona, zapušča svoj položaj v severnem Iraku in odhaja v Avstralijo. Tam bo na željo papeža Frančiška prevzel vodenje krajevne kaldejske Cerkve, so minuli teden sporočili iz Vatikana. Dosedanji patriarh v Sydneyu, Djibrail Kassab, z izpolnjenimi 76 leti odhaja v pokoj. Naslednik patriarha None v Mosulu še ni bil imenovan.



Emil Shimoun Nona se je rodil 1. novembra 1967 v mestu Alqosh na severu Iraka. Mosulsko škofijo je vodil od leta 2009. Potem ko so teroristi »Islamske države« lansko poletje prevzeli nadzor nad Mosulom, so si svoj sedež uredili v tamkajšnjem škofijskem dvorcu. Krščansko prebivalstvo je v deset tisočih bećalo iz mesta in okolice, patriarh Nona pa je za svojo škofijo skrbel kar iz avtomobila. Njegov predhodnik Paulos Faraj Rahho je bil leta 2008 ugrabljen in umorjen.

V Mosulu v lanskem decembru prvič po okoli 1.800 letih neprekinjene krščanske zgodovine v mestu niso obhajali božičnih praznikov.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh