Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof z Lampeduse za jasno evropsko begunsko politiko

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 09. 2017 / 07:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof z Lampeduse za jasno evropsko begunsko politiko

Nadškof z Lampeduse za jasno evropsko begunsko politiko

Kardinal Montenegro: če pustimo umreti begunca, smo pustili umreti Kristusa.

Italijanski kardinal Francesco Montenegro je izrazil zahtevo po jasni in enotni begunski politiki v Evropi. »Nekatere redke države so resnično ustvarile nekakšno občestvo, ki želi pomagati, druge pa se utapljajo v svoji sebičnosti«, je nadškof v Agrigentu dejal v pogovoru za nemški spletni portal katholisch.de.


Vrata Lampeduse, vrata Evrope (Foto: splet)

Njegov vtis je, da se želi velik del Evrope beguncev znebiti. »Državam je vseeno, kaj se bo zgodilo s temi ljudmi, ki si pravzaprav želijo le živeti«, je dodal kardinal Montenegro, k čigar škofiji sodi tudi »begunski« otok Lampedusa. Na tamkajšnje obale sicer trenutno prihaja manj migrantov, ker te ustavijo že na morju in jih odpeljejo v begunske centre na Sicilijo.

Tudi Cerkev lahko po njegovih besedah v tem položaju stori še mnogo več in lahko jasneje izrazi svoje stališče. »Ti ljudje imajo pravice, ki jim jih je treba priznati. Pri tem je pomembno, da ne govorimo le v imenu posameznih krajevnih Cerkva, ampak da ustanovimo mrežo in skupaj povzdignemo glas«, je dejal kardinal. Krščanska dolžnost je, da vsakega človeka obravnavamo kot brata, je prepričan kardinal Montenegro: »Zame kot kristjana so begunci podoba Kristusa. Če pustimo umreti begunca, smo pustili umreti Kristusa.«

Vir: Kathpress

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh