Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Zore: »Danes, na papeško nedeljo, vas prosim: molimo za papeža!« [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 03. 2022 / 12:21
Oznake: Cerkev, Molitev, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2022 / 12:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Zore: »Danes, na papeško nedeljo, vas prosim: molimo za papeža!« [VIDEO]
»Če spremljamo Jezusovo molitev, kakor jo prikazuje Luka, spoznamo, da je najprej sam izpolnjeval naročilo, ki ga je dal učencem, namreč, da morajo vedno moliti in se ne naveličati.« FOTO: FB Nadškof Stanislav Zore

Nadškof Zore: »Danes, na papeško nedeljo, vas prosim: molimo za papeža!« [VIDEO]

Ob današnjem evangeljskem odlomku o Jezusovem spremenjenju na gori je o naši molitvi razmišljal tudi ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore.

Luka bolj kot drugi evangelisti Jezusa predstavi kot molivca; Matej in Marko, ki tudi opisujeta Jezusovo spremenitev na gori, molitve ne omenjata, opozori nadškof Zore. »Če spremljamo Jezusovo molitev, kakor jo prikazuje Luka, spoznamo, da je najprej sam izpolnjeval naročilo, ki ga je dal učencem, namreč, da morajo vedno moliti in se ne naveličati,« poudarja Stanislav Zore.

Jezusa je molitev spremenila od znotraj

Podobno naročilo jim je dal tudi v večeru velikega četrtka, ko so – kot na gori spremenitve – med Jezusovo molitvijo k Očetu zaspali. »Kaj spite? Vstanite in molite, da ne pridete v skušnjavo.« Na gori spremenitve je Jezusa molitev spremenila od znotraj, da je zasijal v slavi, ki jo je trojica učencev videla kot spremembo obličja in bel sijaj njegovih oblačil, je dodal ljubljanski nadškof.


Kakšen post bi to bil – da bi postali molivci v duhu in resnici

Ko so učenci videli Jezusa v molitvi, so ga prosili, naj tudi njih nauči moliti. »Tudi mi bi ga morali prositi iz dneva v dan, vztrajno in stanovitno, da bi ob njem postajali molivci, ki se v molitvi tako močno odprejo Bogu, da jih molitvena bližina z Očetom spreminja od znotraj. Kakšen post bi to bil – da bi mi postali molivci v duhu in resnici,« je izpostavil nadškof Zore.

Naj bo danes papež še posebej deležen naše molitve

Vedno znova nas za molitev prosi tudi papež Frančišek, prav danes je deveta obletnica njegove izvolitve. »Koliko kritik je deležen, kaj vse mu očitajo, imenujejo ga celo za krivoverca, pa pravijo, da so katoličani. Zato vas v njegovem imenu prosim: molimo zanj! Danes, na papeško nedeljo, naj bo še posebej deležen naše molitve. Hvala vam, da boste molili zanj,« je nagovor sklenil Stanislav Zore.

Nalaganje
Nazaj na vrh