Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Zore obiskal skavte

Za vas piše:
K. C.
Objava: 09. 08. 2019 / 12:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2019 / 07:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Zore obiskal skavte

V četrtek, 8. avgusta, je skavte na taboru voditeljev SREČAnje v Želodniku pri Domžalah obiskal nadškof Stanislav Zore.

V ponedeljek, 5. avgusta, se je začel skavtski tabor voditeljev SREČAnje s 56-imi SREČAnji skavtskih skupin po vsej Sloveniji. Z družbeno odgovornimi deli v lokalnih skupnostih so skavti pomagali ranljivim skupinam. Tabor se je od 7. avgusta 2019 nadaljeval na skupnem tabornem prostoru v Želodniku pri Domžalah. s skupnim druženjem, delavnicami, srečanjem z ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom, predstavniki institucij, znanimi posamezniki ter predsednikom RS Borutom Pahorjem. Končal se je v nedeljo, 11. avgusta.



Tabor voditeljev je poseben skavtski dogodek, namenjen vsem skavtskim voditeljem. Letos se ga je udeležilo skoraj 500 mladih prostovoljcev in je potekal pod geslom SREČAnje. Namen tabora je s sobivanjem presegati različnost, se učiti drug od drugega in z drugim, gojiti spoštovanje ter prispevati k mirnejšem svetu, povezanem v prijateljstvu in strpnosti.



V četrtek, 8. avgusta, je skavte obiskal ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Spodbudil jih je pri prostovoljnem delu, zahvalil pa se jim je tudi prek družbenih omrežij, kjer je zapisal: »444 skavtskim voditeljem iz vse Slovenije zbranim na taboru voditeljev se zahvaljujem za njihova prizadevanja pri oblikovanjih mladih in samih sebe. Geslo: sreča iz srečanja sporoča, da se moramo podati na pot, na pot k drugemu človeku, k Bogu. Naj vas Bog blagoslavlja in vodi.«




V petek, 9. avgusta, pa je tabor obiskal tudi predsednik države Borut Pahor. Mlade voditelje je pohvalil za opravljanje plemenitega in odgovornega poslanstva, s katerim otrokom predajajo vrednote in nauke za življenje. V nagovoru je med drugim omenil: »Še bolj se mi zdi pomembno, kdo in kako se ukvarja z mladim človekom v času njegovega odraščanja. Vi imate to velikansko odgovornost, da z mladim človekom delate takrat, ko si on to sam želi, na način, ki ga sprejema, v času, ko to želi početi, z ljudmi, z vami, ki jim zelo zaupa, v katerih vidi hkrati in avtoriteto in prijatelja, kar pomeni, da vrednote, ki jih od vas dobiva, sprejema kot sveto. V tem smislu bi vam rad povedal, čeprav se tega sami najbolj zavedate, da opravljate zelo, zelo pomembno in tudi odgovorno poslanstvo.«

Drugi gosti

Poleg nadškofa in predsednika so skavte na taboru obiskali tudi bivši načelnik ZSKSS Sandi Hribar, bivša načelnica ZSKSS Barbara Pavlakovič, nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, begunka iz Bagdada Sara Bevc Jonan, dr. med., specialistka iz anesteziologije in intenzivne terapije, vodja Centra za interdisciplinarno zdravljenje bolečine in paliativno oskrbo Mateja Lopuh, magister teologije Boštjan Hari, koordinator projekta Zdravo delovno okolje, zdrava prehrana asist. dr. Žiga Kotnik in dr. med., vodja sektorja za krepitev zdravja ter obvladovanje kroničnih nenalezljivih bolezni in stanj na Ministrstvu za zdravje, mag. Vesna Kerstin Petrič.

Druženje in pridobivanje novin veščin

V sklopu tabora so med drugim organizirane delavnice z namenom pridobivanja novih znanj in preizkušanja skavtskih veščin. V duhu povezovanja se bodo udeležencem tabora v soboto, 10. avgusta, pridružili še številni bivši skavtski voditelji in skavtske družine.

Projekt SREČAnje sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov, Ministrstvo za izobraževanje, Urad RS za mladino, Ministrstvo za zdravje ter Uprava RS za zaščito in reševanje.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh