Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Zore sam zaprosil za apostolsko vizitacijo glede poslovanja nadškofije

Za vas piše:
M. M.
Objava: 23. 12. 2022 / 13:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2022 / 13:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Zore sam zaprosil za apostolsko vizitacijo glede poslovanja nadškofije
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore. FOTO: Žiga Zupan/Sportida

Nadškof Zore sam zaprosil za apostolsko vizitacijo glede poslovanja nadškofije

Na poročanje nekaterih medijev, da je Nadškofija Ljubljana v zadnjem mesecu pod drobnogledom posebne revizije vatikanskega urada za ekonomske zadeve, pri čemer naj bi se revizija posebej usmerila v poslovanje podjetja Metropolitana, ki ga je nadškofija ustanovila leta 2001 in upravlja s cerkvenimi gozdovi in zemljišči, se je odzvala ljubljanska nadškofija.

V kratkem pojasnilu je zapisala: »V zadnjem obdobju se je pojavljalo več ugibanj in očitkov glede transparentnosti poslovanja ljubljanske nadškofije. Ker si ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM od začetka svoje škofovske službe prizadeva za preglednost in transparentnost, je pred meseci sam zaprosil pristojne dikasterije rimske kurije za apostolsko vizitacijo, da bi neodvisni in zunanji strokovnjaki preverili poslovanje Nadškofije Ljubljana.«

Apostolski vizitator je spitsko-makarski nadškof

Dikasterij za škofe je za apostolskega vizitatorja imenoval msgr. dr. Dražena Kutlešo, splitsko-makarskega nadškofa. »Dokler se vizitacija ne zaključi in ne prejmemo zaključnega poročila, podrobnosti ne moremo komentirati,« so še zapisali v ljubljanski nadškofiji.



Nalaganje
Nazaj na vrh