Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškofa Cvikl in Zore sprejela žrtve spolnih zlorab

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 07. 2019 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2019 / 09:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškofa Cvikl in Zore sprejela žrtve spolnih zlorab

Nadškofa Cvikl in Zore sprejela žrtve spolnih zlorab

Civilna pobuda Dovolj.je doslej prejela 38 prijav spolnih zlorab zoper 22 duhovnikov.

Člani civilne pobude Dovolj.je so se v preteklih dneh srečali z nadškofoma Zoretom in Cviklom, poroča Radio Ognjišče. Kot navajajo, so doslej prejeli 38 prijav spolnih zlorab zoper 22 duhovnikov. Vsaki žrtvi nudijo individualno in posebej prilagojeno podporo, terapevtsko, pravno in osebno.

Kot je za Radio Ognjišče povedal predstavnik civilne pobude Dovolj.je Igor Vovk, so se člani pobude skupaj z žrtvijo spolne zlorabe srečali z mariborskim nadškofom Alojzijem Cviklom: »Škof je prisluhnil z vso resnostjo. V četrtek, 4. julija, smo ga predstavniki civilne pobude Dovolj.je obiskali skupaj z žrtvijo, kjer mu je žrtev sama predstavila zlorabo ter omogočila vpogled v dokumentacijo kazenske ovadbe, ki smo jo vložili v žrtvinem imenu. V civilni pobudi Dovolj.je si želimo, da primer do zaključka civilnih in cerkvenih postopkov ostane zaprt za javnost, kar je v interesu žrtve in bi moralo biti tudi v interesu storilca.«

V ponedeljek so se člani pobude skupaj z žrtvami srečali tudi z ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom. Kot je še povedal Igor Vovk, so mu »žrtve osebno predstavile svoje zlorabe ter izrazile tako razočaranja kot pričakovanja, ki jih imajo do Katoliške cerkve oziroma škofa osebno«.

Spolne zlorabe so v naši družbi žal še vedno pogosto tabu tema in treba bo globlje spoznati njihovo dinamiko. Če ne pride do telesnega dotika med storilcem in žrtvijo, to še ne pomeni, da se zloraba ni zgodila.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh