Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškofova zahvala skavtom, da so »tudi sami luč upanja v tem svetu«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 21. 12. 2021 / 10:22
Oznake: Mladi, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2021 / 10:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškofova zahvala skavtom, da so »tudi sami luč upanja v tem svetu«
Luč miru iz Betlehema je sprejel tudi mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. FOTO: FB Alojzij Cvikl

Nadškofova zahvala skavtom, da so »tudi sami luč upanja v tem svetu«

Včeraj so se skavtinje in skavti, ki skrbijo za to, da letošnja Luč miru iz Betlehema doseže čim več domov po vsej Sloveniji, ustavili tudi na Nadškofiji Maribor in plamen izročili mariborskemu nadškofu metropolitu msgr. mag. Alojziju Cviklu.

Nadškof se je ob prejemu luči miru skavtom zahvalil, da so tudi sami luč upanja v tem svetu, in poudaril željo, da bi resnična Luč zasvetila v nas in premagala vse temine dvomov in nezaupanja.

Resnično stvariteljska je beseda

»Tudi poslanica ob plamenu je zelo zgovorna. Kar je resnično stvariteljsko, ni znanost ali tehnologija sama po sebi, temveč beseda. Kar dela človeka tako unikatnega, je ravno sposobnost govorjenja. Prav kakor Bog ustvarja svet z besedo, tako tudi mi ustvarjamo naš človeški svet z besedami, ravno zato Sveto pismo tako resno jemlje besedo,« je izpostavil nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Začnimo pri dobrem namenu

Izrazil je upanje, da si bomo začeli prizadevati besede uporabljati za ustvarjanje novega sveta miru, in navedel judovski rek 'Bog vzame dober namen, kakor bi bil že dejanje.' »To bi lahko razumeli tudi, da ko ima človek dober namen, se Bog pridruži in pomaga, da postane dejanje. Začnimo pri dobrem namenu in prosimo Gospoda, naj nam pomaga, da bo namen postal tudi konkretno dejanje,« je še dodal mariborski nadškof.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Vi ste luč sveta
Svetniki
48,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh