Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti izročili Luč miru iz Betlehema predsedniku Pahorju

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 12. 2021 / 12:35
Oznake: Božič
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2021 / 12:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti izročili Luč miru iz Betlehema predsedniku Pahorju
Skavtinje in skavti so, kot vsako leto, Luč miru iz Betlehema izročili tudi predsedniku države Borutu Pahorju. FOTO: TW Borut Pahor

Skavti izročili Luč miru iz Betlehema predsedniku Pahorju

Potem ko so minuli konec tedna skavti prinesli letošnjo Luč miru iz Betlehema v Slovenijo, so danes njen plamen že prižgali predsedniku države Borutu Pahorju in ministroma za okolje in prostor mag. Andreju Vizjaku in za notranje zadeve Alešu Hojsu.

Slovenska zamejska skavtska organizacija (SZSO), Združenje bratovščin odraslih skavtinj in skavtov (ZBOKSS) in Združenje slovenskih katoliških skavtov (ZSKSS) so predsedniku Borutu Pahorju ob izročitvi luči miru v Predsedniški palači, kar je že tradicionalni adventni dogodek, predstavili tudi letošnjo poslanico pod geslom »Človek, ne jezi se«.

Prijaznost in dialog

Skavtinje in skavti so poudarili, da so v teh zahtevnih časih ključni medsebojna prijaznost, pogled v oči, lepa beseda in dialog. Prav zato so letos za geslo akcije izbrali »Človek, ne jezi se!«, s katerim ljudi spodbujajo, naj se znebijo jeze in nasprotovanj zaradi različnih mnenj.

Kako ponosni bomo na svoja dejanja po epidemiji?

Predsednik Pahor je izpostavil posledice epidemije za našo družbo in se vprašal, kako ponosni bomo na svoja dejanja po koncu krize. »Tisto, kar drugemu res lahko damo in nas ne stane veliko, ima pa strašen pomen, je prijaznost. Če gre naokrog prijazna beseda, pride prijazna beseda tudi do nas,« je dejal.

Skupni imenovalec, ki gradi odnose in nas vodi naprej

Prav tako so skavtinje in skavti Luč miru iz Betlehema prinesli ministru za okolje in prostor mag. Andreju Vizjaku, ki je ob tem poudaril: »Vedno moramo iskati skupni imenovalec, ki nas vodi naprej in gradi medčloveške odnose.«

Mir je dar, za katerega se moramo vsi truditi

V prostorih ministrstva za notranje zadeve sta luč miru sprejela minister Aleš Hojs in državni sekretar Franc Kangler. »Luč miru je namenjena vsem ljudem in ozavešča, da je mir dar, za katerega se moramo vsi truditi,« so ob tem poudarili na ministrstvu.

Še mnogim drugim predstavnikom države

Skavti bodo sicer luč miru te dni ponesli še drugim predstavnikom države in pomembnim ustanovam – denimo predsedniku vlade in državnega zbora, na ministrstva, veleposlaništva, policijo, v vojsko, varuhu človekovih pravic …

Nalaganje
Nazaj na vrh