Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nagrada kardinalu Etchegarayu in velikemu muftiju Ceriću

Objava: 20. 09. 2004 / 11:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2021 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nagrada kardinalu Etchegarayu in velikemu muftiju Ceriću

Na sedežu Unesca v Parizu bodo danes podelili mirovno nagrado Felixa Houphouet-Boignyja za leto 2003 nekdanjemu predsedniku Papeškega sveta Pravičnost in mir kardinalu Rogerju Etchegarayu in bosenskemu velikemu muftiju Mustafu Ceriću.

Podelitve nagrade - čeka za 122.000 evrov, diplome in zlate medalje - se bo udeležilo veliko visokih cerkvenih in družbenopolitičnih predstavnikov. Odločitev žirije je njen predsednik Henry Kissinger takole pojasnil: »Ti dve osebnosti sta bili izbrani zato, da bi s tem dali priznanje njunemu zavzemanju za medverski dialog, strpnost in mir. Žirija meni, da je sprava med verstvi eden največjih izzivov našega časa.«

Nagrado Felixa Houphouet-Boignyja je leta 1989 ustanovil Unesco na pobudo 120 držav. Podeljujejo jo ljudem in ustanovam, ki so v preteklem letu pomembno prispevale k promociji, raziskovanju, obrambi in ohranjanju miru ob spoštovanju temeljne listine ZN in ustanovnega akta Unesca. Poimenovali so jo po prvem predsedniku Slonokoščene obale. Med dobitniki so bili Nelson Mandela, španski kralj Juan Carlos in nekdanji ameriški predsednik Jimmy Carter.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh