Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nagrada Matere Terezije nekdanjemu »bikerju«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 10. 2013 / 10:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nagrada Matere Terezije nekdanjemu »bikerju«

Nagrada Matere Terezije nekdanjemu »bikerju«

Nekdaj navdušeni motociklist si zdaj prizadeva za osvoboditev zasužnjenih otroških vojakov v Sudanu in Ugandi.

»Ta nagrada pripada tisočerim otrokom v z vojno prežetem Sudanu in v številnih delih sveta, kjer vsak dan živijo v nenehnem strahu in grožnjah z napadi. Zahvaljujem se »Fundaciji Sožitje« (The Harmony Foundation) za izkazano čast«, je dejal Sam Childers, nekdanji navdušeni motociklist, ko se je omenjeni fundaciji zahvalil za Mednarodno nagrado za socialno pravičnost v spomin Matere Terezije, ki jo je prejel v letošnjem letu. Američan iz zvezne države Pensilvanije je nekdaj živel v odvisnosti od mamil in nasilja, kar pa ga je na koncu privedlo do krščanstva. Zadnjih trinajst let si prizadeva za osvoboditev zasužnjenih otroških vojakov v Severni Ugandi in Južnem Sudanu na afriški celini.

Slovesnost ob podelitvi nagrade so v tem tednu priredili v Mumbaju v Indiji. »Nikoli ne postavljajmo meja glede tega, kaj lahko storimo za življenje otrok«, je Childers povedal v pogovoru za katoliško agencijo AsiaNews. »Pogosto mi pravijo, da sem nasilen, kar sploh ne drži, ne morem pa sprejeti ali verjeti, da bi morali nedolžni otroci nositi orožje in se vojskovati. Ko govorimo o socialni pravičnosti, je prav, da najprej pomislimo na takšne otroke.« Tudi sestra Prema, generalna predstojnica misijonark ljubezni, je nagrajencu v brzojavki izrekla iskreno voščilo.

Childers, ki ga poznajo po vzdevku »Pridigar z brzostrelko«, nadaljuje: »Blažena Mati Terezija je bila izredna ženska in neizmerno občudujem njen pogum. Čeprav so jo pogosto napadali, nikoli ni opustila svojega poslanstva, zaradi svoje žeje po Kristusu.« Pravzaprav, je dejal letošnji nagrajenec, »tudi sam sledim njenemu zgledu«.

»Fundacija Sožitje« je bila ustanovljena leta 2005, prizadeva pa si, da nikoli ne bi pozabili na dediščino Matere Terezije in da bi v svetu prevladala socialna pravičnost.

Vir: www.asianews.it

Foto: AsiaNews

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh