Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj ljubezen odloča

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 29. 04. 2024 / 07:46
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 13:29
Naj ljubezen odloča
Fotografija je simbolična. FOTO: Oton Naglost

Naj ljubezen odloča

Prejšnjo nedeljo smo vstopali v povezanost z Jezusom, s primerjavo trte in mladike, danes pa odkrivamo planetarij Življenja. Kot otroci opazujemo zvezde in se čudimo, da je svet okrogel, da okoli nas plešejo zvezde in sonce in luna in utrinki.

Potem počasi spoznavamo, da je stvar malo bolj zapletena in da se zemlja menda res vrti, vrti pa se tudi okoli sonca, ki pa se menda tudi vrti po osončju znotraj galaksije, ki pa se tudi vrti znotraj celotnega kozmosa, ki mimogrede še vedno raste in se širi in … Če to ni trenutek, da se ustavim, snamem pokrivalo in priznam: »Neverjetno je, Gospod, vse to. Neverjetno.« No, vse to je le skica, osnutek tega, v kar nas vabi Jezus v današnjem evangeliju – njegov planetarij življenja je Ljubezen.

V samo nekaj vrsticah današnjega evangelija se Jezus kar desetkrat sklicuje na ljubezen in jo tudi zapoveduje. Zapoved ljubezni? To bi bilo res kruto, če prej na sebi ne bi okusili njegove ljubezni. Nismo več služabniki, nismo podnajemniki, nismo naključja, prijatelji smo Božji, dediči in ljubljeni. Kako dragoceno je, ko začutimo, da nas nekdo razume, da nas sprejema, da nas podpira, kaj šele, da nas ljubi! In tu imamo res razsipnega Boga. Troši ljubezen in jo deli, širi in jo množi. Pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh