Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj Miklavž prinese darila samo pridnim otrokom?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 05. 12. 2020 / 09:24
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2020 / 10:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naj Miklavž prinese darila samo pridnim otrokom?

Naj Miklavž prinese darila samo pridnim otrokom?

Slavko Rebec je bil gost katehetskega večera za starše.

Dobri možje v svojih koših nosijo tudi veliko nevarnost: da jih razglasimo za nagrajevalce pridnosti. FOTO: Tatjana Splichal



Slovenski katehetski urad je 3. decembra organiziral Katehetski večer za starše, na katerem je prek spleta starše nagovoril generalni vikar koprske škofije Slavko Rebec (na spodnji fotografiji Tatjane Splichal). Na spletnem srečanju je sodelovalo okoli 80 staršev, ki so svoja vprašanja gostu zastavili vnaprej, on pa je nato odgovarjal nanje po sklopih, povedal pa je tudi nekaj čisto konkretnih nasvetov. Tudi o sv. Miklavžu, ki nas bo obiskal nocoj.

»Dobri možje v svojih koših nosijo tudi veliko nevarnost: da jih razglasimo za nagrajevalce pridnosti. Bojim se, da to ne deluje dobro. Če pogledamo svetega Miklavža: on je odsev Božje dobrote, Božje ljubezni. Bog pa ni pozoren samo do pridnih, ne ljubi samo pridnih, ampak ljubi vse. Če so v decembru prinašalci daril in ljubezni samo za ta pridne, ali je potem Miklavž božji poslanec? V vzgojnem smislu že razumem ­ kot trening je v redu, da otroke ob Miklavžu opozarjamo tudi na pridnost. Ampak kako narediti ta preskok, da Miklavževega darila ne boš dobil, ker si priden, ampak ker Miklavž prihaja v imenu Boga, da nam sporoči, da nas ima Bog rad, in to pokaže tudi s tem, da na nek skrivnosten način dobimo nekaj dobrot. Tudi odrasli drug drugemu pripravimo majhno presenečenje,« je starše povabil Slavko Rebec.

Več o katehetskem večeru za starše boste lahko prebrali v prihodnji številki Naše družine (50/2020).

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh