Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj pokrajine na obeh straneh Mure čim prej spet postanejo 'žitnica duhovnih poklicev'!

Objava: 30. 11. 2009 / 08:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Naj pokrajine na obeh straneh Mure čim prej spet postanejo 'žitnica duhovnih poklicev'!

Izjava novega mariborskega nadškofa pomočnika msgr. dr. Marjana Turnška ob personalnih spremembah v mariborski metropoliji

Novi mariborski nadškof pomočnik dr. Marjan Turnšek je v posebni izjavi, ki jo v nadaljevanju objavljamo v celoti, čestital rojaku msgr. Petru Štumpfu, novoimenovanemu murskosoboškemu škofu, izrazil hvaležnost duhovnikom murskosoboške škofije za pomoč pri gradnji temeljev nove krajevne Cerkve, vsem vernikom pa se je priporočil v molitev za blagoslov na novem delovnem mestu.

'Dragi duhovniki, diakon, bogoslovci, drage redovnice in redovniki, dragi verniki murskosoboške škofije, bratje in sestre!

Sveti oče Benedikt XVI. je mladi Škofiji Murska Sobota danes imenoval novega škofa ordinarija, to je prekmurskega rojaka mgsr. dr. Petra Štumpfa. Novoimenovanemu murskosoboškemu škofu iskreno čestitam in kličem obilje Božjega blagoslova na njegovo novo škofovsko služenje!

Mene pa papež po dobrih treh letih in pol pošilja za nadškofa pomočnika v mariborsko nadškofijo.

Ob tem hiti moja misel najprej k vam, dragi duhovniki z veliko hvaležnostjo, da ste bili pripravljeni skupaj z menoj potrpežljivo graditi temelje novi krajevni Cerkvi. Hvala za vašo zvestobo in gorečnost! V veselje mi je bilo skupaj z vami pogumno zastavljali prve korake samostojne pastoralne dejavnosti v službi rasti Božjega kraljestva med našimi verniki. Verjamem, da boste postavljene temelje z Božjo pomočjo nadgradili z novo evangelizacijo.

Dragi verniki naših župnij, vedno sem bil veselo presenečen nad vašo dobroto in pripravljenostjo za sodelovanje. Tudi vam velja moja hvaležnost, saj ste me ob obiskih na župnijah vedno velikodušno sprejemali, prisluhnili mojemu oznanjevanju in bili vedno bolj pripravljeni sodelovati pri izgradnji in poživljanju župnijskih občestev. Želim si, da bi z novim škofom naprej uspešno utrjevali v vaših okoljih cerkveno zavest in pripadnost Kristusu. Še posebej vam želim, da bi zmogli uspešno prenesti zaklad vere mladim rodovom in da bi pokrajine na obeh straneh Mure čim prej spet postale 'žitnica duhovnih poklicev'.

Ko se priporočam v molitev, vam vsem zagotavljam, da vas bom v molitvenem spominu vedno polagal na evharistični oltar. Ohranjajte in poživljajte pripadnost ter zvestobo Cerkvi in Kristusu!'

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh