Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj se olimpijski boji začno, po prva odličja že jutri

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 02. 2022 / 18:04
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2022 / 18:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naj se olimpijski boji začno, po prva odličja že jutri
Slovenska odprava je na štadion Ptičje gnezdo prikorakala 70. po vrsti. FOTO: TW Team Slovenia

Naj se olimpijski boji začno, po prva odličja že jutri

Z današnjo zgodnjepopoldansko otvoritveno slovesnostjo so se v Pekingu začele 24. zimske olimpijske igre, ki bodo trajale do nedelje, 20. februarja, in na katerih visoko kotira tudi slovenska odprava.

V 109 disciplinah se bo za olimpijska odličja potegovalo blizu 3000 športnikov iz 91 držav, tudi iz Slovenije, ki je na današnjem mimohodu reprezentanc na štadionu Ptičje gnezdo ponosno korakala kot 70. po vrsti, na čelu pa sta zastavo skupaj vihtela alpska smučarka Ilka Štuhec in deskar na snegu Rok Marguč.

Spoštovanje drug drugega in pravil

»Olimpijci boste pokazali, kakšen je naš svet, če spoštujemo eden drugega in pravila,« je v slavnostnem nagovoru izpostavil predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach. V imenu športnikov sta olimpijsko zaprisego prebrala kitajski smučarski tekač Wang Qiang in deskarka Liu Jiayu.

Slovenski trenutek na odprtju 24. zimskih olimpijskih iger v Pekingu. FOTO: TW Team Slovenia

Hrobat četrti na treningu smuka

Igre so torej uradno odprte in zdaj gre zares. Danes so bili že v pogonu alpski smučarji – na drugem treningu olimpijskega smuka je Miha Hrobat postavil četrti čas – in smučarske skakalke, Slovenke so drugi dan treningov z odličnimi dosežki (šestimi uvrstitvami med najboljše 4 v dveh serijah) napovedale lov na stopničke.

Cene Prevc potegnil kratko

Nehvaležno nalogo pa je imel trener moške skakalne reprezentance Robert Hrgota, ki je po dveh dneh treninga, ki je bil hkrati interni boj četverice za tri preostala mesta v jutrišnjih kvalifikacijah pred nedeljsko posamično preizkušnjo na srednji napravi, odločil, da bodo poleg Anžeta Laniška nastopili še Timi Zajc, Lovro Kos in Peter Prevc, praznih rok je ostal Cene Prevc.

Slovenski nastopi jutri v Pekingu

Jutri bomo že stiskali pesti za Slovenke in Slovence. Skakalke Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj in Špela Rogelj se bodo ob 11.45 merile na posamični preizkušnji na srednji skakalnici, medtem ko skakalce že ob 7.20 čakajo kvalifikacije. Smučarska tekačica Neža Žerjav bo ob 8.45 nastopila v skiatlonu na 15 km, biatlonska četverica Jakov Fak, Miha Dovžan, Polona in Živa Klemenčič pa ob 10. uri na tekmi mešanih štafet. Deskarko Urško Pribošič čakajo ob 3.45 kvalifikacije v snežnem parku.

Kupi v trgovini

120 - Šport in krščansko življenje
Cerkveni dokumenti
10,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh