Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najin zakon je Božja mojstrovina

Za vas piše:
K. C.
Objava: 16. 03. 2018 / 10:01
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2018 / 10:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Najin zakon je Božja mojstrovina

Najin zakon je Božja mojstrovina

Od 18. do 25. marca zaznamujemo teden družine. Letos je v ospredju življenje zakoncev.

Od 18. do 25. marca zaznamujemo teden družine. Letos bo v ospredju življenje zakoncev, slogan tedna je namreč Najin zakon – Božja mojstrovina.

Vsakodnevne spodbude za zakonce

Ob tednu družine so pri Medškofijskem odboru za družine pripravili razmišljanja za vsak dan. Ker pa se moški in ženske razlikujejo, ima vsak od zakoncev predloge, kako pristopiti drug k drugemu.

Zakonci ste povabljeni, da v tem tednu več časa namenite svojemu sozakoncu in spraševanju o vajinem zakonu in zakramentu zakona. Še posebej v tem tednu izročajte svojo človeškost v Božje roke. V tem duhu sprejmite vsakodnevne spodbude tega tedna.

V tednu družine se bodo zakonci spraševali, kako jim zakrament zakona pomaga skozi burne prepire in tihe dneve, kako v zakonskem življenju spoznavati samega sebe, kako sprejemati drugega, takega, kot je, kako se darovati, kako izraziti svoje frustracije brez žaljenja, obtožb, kritik in poniževanja, kako odpuščati, spomnili pa se bodo tudi čarobnih besed Prosim! Hvala! Oprosti! Rad-a te imam!. Tudi v zakonu ne gre brez Njega, Njegove ljubezni. Zato zmoremo biti ljubeči in spoštljivi, tudi ko ne čutimo ljubezni. Vse, kar naredimo iz te ljubezni, je shranjeno za večnost.

Ustvarila sta se drug za drugega

Marcel (90 let) in Jana (89 let) sta po več kot šestdesetih letih zakonskega življenja takole razmišljala: »Ali sva bila ustvarjena drug za drugega? Ne vem, ali je to najbolj posrečeno vprašanje. Prej bi rekla, da sva se drug za drugega ustvarila. Skupaj sva se gradila. Imava velikansko srečo, da sva še oba živa in da nisva preveč bolehna. Ne vidim več dobro, mož me ne sliši dobro, toda res je, kakor nama je rekel pred kratim neki prijatelj: 'Tako sta povezana, da ne potrebujeta več kot enega para oči in enega para ušes!'«

Že tu, na zemlji, doživljata Njegov blagoslov ne le onadva, ampak po njima tudi vsa družina in vsa njuna okolica.

Knjigi za zakonce



Nekateri pari že imajo navado moliti skupaj, drugi molijo drug ob drugem, a včasih brez globoke edinosti duš; tretji občutijo nelagodje in se jim zdi skupna molitev težavna. Tudi knjige so lahko lepo darilo za zakonski par ob poroki, obletnici ali celo takrat, ko potrebujeta spodbudo, da prebrodita manj prijetne trenutke. Založba Družina je zanje izdala knjigi Psalmi za pare in Blaženi in sveti zakonci.

Knjiga Psalmi za pare vabi, da skupaj, kot par, v različne življenjske priložnosti povabimo Boga in pri njem najdemo odgovore na najgloblja življenjska hrepenenja ter iskanja. Zakonce pa lahko navdihujejo tudi drugi zakonci s svojim zgledom, ki so zbrani v knjižici Blaženi in sveti zakonci. Ti so se odlikovali s svojo zanesljivostjo, dokončnostjo in zvestobo.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh