Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najprej ideologija

Za vas piše:
Andrej Marko Poznič
Objava: 29. 09. 2022 / 09:24
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2022 / 09:29
Najprej ideologija
FOTO: Bogomir Štefanič

Najprej ideologija

Ena od zmot, ki jo stalno ponavljajo demokratične sile v svetu, temelji na prepričanju, da »če bo poskrbljeno za želodec, bo pamet delovala«. Površni pogled v zgodovino bi podprl mnenje, da je svobodni svet zmagal v hladni vojni zaradi boljšega gospodarstva. A gospodarski uspeh največjega totalitarizma na svetu, Kitajske, priča, da ni ravno tako.

Ko je želodec sit, ni nujno, da pamet dela. Pamet in modrost se pridobiva pri pouku. Zato se prva in glavna bitka v družbi vedno bije na polju družboslovja. Tam se odloča o podobi družbe, o samorazumevanju človeka, o pogledu na svet, o odnosu do Boga in vere. Tam si izmenjujemo poglede, misli in se borimo za resnico. Kajti v 2 + 2 ni nobene moralne resnice. Če bi kdo trdil, da je to 3, bi se mu vsi ostali smejali, čeprav bi bil to trgovec, ki bi hotel koga opehariti. Še več, takega trgovca bi katerakoli oblast preganjala kot goljufa. In prav polje družboslovja danes povsod po svetu skoraj monopolno obvladujejo tisti, ki jih imenujemo levičarji.

Po preteklih volitvah so pri nas zdaj spet levičarji na oblasti. In zato se zdi, da živimo v mirni normalnosti brez večjih težav. Mimogrede smo pristali v idealizirani stvarnosti, ki jo narekujejo oni, ki živijo v svojem levičarskem mehurčku privilegirancev. In ker vsak mehurček, naj bo še tako mogočen, poči ob stiku z realnostjo, i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh