Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najstarejša Zemljanka praznovala 115 let

Za vas piše:
STA / Wikipedija
Objava: 07. 04. 2009 / 10:02
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Najstarejša Zemljanka praznovala 115 let

Najstarejša Zemljanka, Američanka Gertrude Baines, je včeraj praznovala 115. rojstni dan, poročajo tuje tiskovne agencije. Bainesova, ki je bila rojena leta 1894 v družini nekdanjih sužnjev v ameriški zvezni državi Georgia, je najstarejši človek na svetu od januarja, ko je umrla prav tako 115-letna Portugalka Maria de Jesus.

Američanka je rojstni dan preživela v postelji v domu upokojencev v Los Angelesu. Prejela je številne voščilnice, med drugim tudi od ameriškega predsednika Baracka Obame.

Gertrude Baines se je zelo mlada poročila in leta 1909 rodila hčerko Annabelle, ki pa je pri osemnajstih letih umrla zaradi tifusa. Pred desetimi leti je še skrbela sama zase, danes pa živi v domu upokojencev. Tam so povedali, da je v zadnjem času sicer nekoliko shujšala, ker ima slabši apetit, vendar je z izjemo artritisa, zaradi katerega ne more hoditi, izjemno zdrava in močna.

Novembra lani je zaslovela, ko je na volitvah glasovala za Obamo. Edine volitve, ki se jih je udeležila pred tem, so bile leta 1960, ko je glasovala za Johna F. Kennedyja.

Na vprašanje, čemu pripisuje svoje dolgo življenje, odgovarja: ‘Bogu. Kar vprašajte ga… Lepo sem skrbela zase, kot mi je naročil.’

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh