Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Največja ljubezen«

Objava: 17. 04. 2014 / 05:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Največja ljubezen«

»Največja ljubezen«

Logo ob izpostavitvi torinskega prta 2015 so oblikovali mladi.

Logo ob izpostavitvi Jezusovega mrtvaškega prta prihodnje leto je oblikovala torinska mladina, poročajo pri Radiu Vatikan. Geslo tokratne izpostavitve med 19. in 24. junijem 2015 je Največja ljubezen. Nanaša se na Jezusove besede iz Janezovega evangelija: »Nihče nima večje ljubezni kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje« (Jn 15,13). Poleg napisov Mrtvaški prt 2015 in Največja ljubezen logo vsebuje tudi poteze Jezusovega obraza, kakršen je na mrtvaškem prtu. Postavitev besedila in barv namiguje na križ.




Kustos torinskega prta, msgr. Cesare Nosiglia, je k sodelovanju povabil mlade z namenom, da bi se med seboj povezali ter izrazili svojo mladostniško ustvarjalnost in premišljevanje o pomenu torinskega prta v luči gesla Največja ljubezen. Ljubezen Boga do ljudi je enaka ljubezni Jezusa Kristusa. Darovati lastno življenje pomeni odkriti svojo resnično poklicanost kot moški in kot ženska, v kakršnem koli stanju, tudi v položajih velikega trpljenja in bolezni.

V pripravi loga so sodelovale skupine študentov iz torinske akademije za umetnost Albertina ter mladi, ki so sodelovali na škofijskem srečanju mladih. Posebna komisija, ki jo je vodil nadškof Nosiglia, je nato izbrala štiri predloge, posebna agencija za oglaševanje pa je dodala še potrebne popravke, da je logo dobil profesionalnejšo podobo.

Vir: Radio Vatikan / M. M. Š.

Foto: RV / splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh